diumenge, 26 d’octubre del 2014

Decisions poc encertades

M'assebento pels meus fills que al costat de l'escola Maristes de Girona, on tots dos estudien, hi construiran un nou supermercat de gran superficie i un McDonalds.

És òbvi que l'Ajuntament de Girona necessita nodrir les arques municipals i de ben segur que inversions com aquestes generen un important calaix per a la tresoreria municipal, però em sembla que la decisió és molt poc encertada (la candidata socialista a les properes municipals, Sílvia Paneque, també ho veu així).

Inicialment en aquesta zona, amb parcel·les delimitades des de fa anys, hi havien d'anar hotels, gimnasos i centres sanitaris, però pel que sembla, els propietaris del terreny van demanar que també s'hi permetés la construcció de supermercats i parcel·les més grans.

Home, el Macdonalds al costat d'una de les escoles més grans de Girona, no és precisament una decisió que sigui massa coherent amb els hàbits de vida saludables i en la lluita que les Administracions han endagat des de fa temps contra la obesitat infantil i juvenil. Serà inevitable que molts dels joves que estudien als Maristes acabin sucumint a les patates fregides greixoses i a les "hamburgueses" (per dir-ho d'alguna manera) i a les begudes ensucrades que venen en aquest establiment (un veritable atemptat dietètic, especialment patates i refrescos de cola amb sucre, i ho dic perquè he treballat 10 anys en nutrició). 

I al costat un Lidle, per acabar de farcir encara més la ja més que sobredimensionada oferta de supermercats a Girona. Sense anar més lluny, el nou supermercat estarà al costat del Mercadona del carrer Pau Casals. Com vaig escriure fa pocs dies, no acabo d'entendre a què treu cap tanta obertura de supermercats.... (ahir, dissabte a la tarda, al Mercadona de Sant Antoni de Calonge hi havia 10 clients...., em pregunto quants en deuen fer el dilluns al matí), però segur que no faran altra cosa que fer-se mal entre ells i acabar perjudicant l'oferta global pel consumidor.

Em sembla que hi ha d'haver altres maneres de generar calaix municipal, i que aquest canvi de planejament urbanístic l'Ajuntament de Girona se'l podia haver estalviat.

 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada