dimecres, 22 d’octubre del 2014

De multiplex i política de baixa volada

Si ahir transcrivia les paraules de l'article d'en Javier Cercas "El momento que empiezas a corromperte" en el que un Intel·lectual gens sospitós de ser ni tan sols simpatitzant del moviment independentista Català escrivia que la censura a la presentació de "Victus" a Utrech havia estat "dissenyat per un independentista radical infiltrat a les files del govern español", doncs avui hauria de fer el mateix als genis que han decidit que, en compliment talibà d'una directriu de la Unió Europea, el Ministerio de Industria vol eliminar un dels Canals "multiplex" amb els que la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió emet.

A la pràctica, la decisió del Ministerio és una vegada més del tot política. És evident que la reordenació de l'espai radioelèctric generat per la necessitat de fer "espai" per a la telefonia de darrera generació, la 4G, implica una reordenació i en conseqüència una certa pèrdua de "privilegis" dels actors que utilitzen l'espai radioelèctric.

Fins aquí, del tot comprensible. No és una iniciativa unilateral dels talibans de la Caverna (tot i que ho podria ser). Ara bé, el problema es pot abordar amb amplitut de mires o amb visió curterminista i recentralitzadora, com -és clar, no podia ser d'altra manera- ha fet el Ministerio de Industria, encapçalat per aquell gran, gran intel·lectual canari de cognom Soria.

Al capdevall, si TV3 vol no renunciar a cap del canals, en particular al d'alta definició té algunes alternatives: renegociar amb el Grup Godó, al que va cedir un multiplex, o amb les televisions locals o utilitzar tecnología d'alta compressió per a no perdre cap canal (això sí, empitjorant significativament el senyal que reben els usuaris).

Però el pitjor és l'actitud de la Caverna. La resposta del Ministre a les peticions de la Generalitat (aquesta petició de manteniment dels multiplex de què disposa la Generalitat figurava entre els 23 punt que Mas es va endur a Madrid i va presentar a Mariano Rajoy) és que no es pot mantener un multiplex més per a Catalunya perquè això suposaria -literalment- "un greure comparatiu en relació amb les altres Comunitats Autònomes", com si Catalunya fos com Múrcia !!!

Amb tot el respecte per Múrcia, és clar. Múrcia ni té llengua propia ni altra cultura que l'espanyola (a molta honra), però que algú tingui els pebrots (perdoneu la vulgaritat, però és que al final se m'inflen les "gònades") de considerar que Catalunya i Múrcia són dos Comunitats Autònomes exactament iguals és que: o és un imbècil rematat (i per tant no mereix ocupar un càrrec públic) o té una manifesta mala fe (per la qual cosa tampoc seria mereixedor de càrrec públic).

Això no té volta enrere, a Castella són tan rucs que fins i tot els Andalusos ens acabaran recolzant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada