diumenge, 26 d’octubre del 2014

Canvi climàtic

Quan començava a tenir edat per anar a les Fires de Sant Narcís de Girona, recordo especialment que feia molta fred. Embotits en anoraks, a dins de "seats Ibiza" amb la calefacció "a tope" i les finestres abaixades  perquè el fum del tabac pogués sortir i deixar certa visibilitat a l'interior del vehicle. Grans temps aquells.

Temps en que els meus amics gironins m'expliquem que per Sant Narcís s'estrenava la roba d'hivern, les bufandes, els gorros, els guants, els pantalons llargs, els abrics.

Els darrers anys ens hem anat acostumant a anar a Fires gairebé en màniga curta i a menjar castanyes i moniatos amb alguna gota de suor que regalima pel front. Fa quinze anys que vist a Girona i també he viscut la transformació de l'anorak a la màniga de camisa.

Però és que això va a més. Aquest cap de semana hem anat a Sant Antoni amb la família (feia dies que no hi anàvem després del començament de les activitats esportives dels nens) i per primera vegada en tota la meva vida, no només he anat a la platja sinó que he nedat tots dos dies, el 25 i el 26 d'octubre. El més extraordinari de tot és que la temperatura de l'aigua era més que correcta i la transparencia i neteja inmillorables. A la platja hi havia gent, en particular avui estàvem envoltats de francesos i ahir també hi havia molts holandesos.

Aquesta situació climàtica, entre molts altres efectes, en genera un de molt evident: la temporada turística "s'acaba" oficialment el 15 de setembre, en tornar els nens a l'escola, i per tant els serveis municipals associats al turisme també ho fan, però clar, si la climatologia permet seguir gaudint de la platja, aleshores tenim un problema.

Deien uns quants dels francesos aquest matí "on nous a enlevé les escaliers", fent referència a que algunes de les escales d'accés a la platja (a les zones on aquesta és més estreta) han estat enretirades fins a l'any vinent per la qual cosa cal fer una petita excursió per accedir a la platja des d'alguns llocs del passeig Mundet. I tenen raó. Però no només: no hi ha dutxes perquè també les retiren, i deixen de netejar la sorra per la qual cosa si bé l'aigua era molt neta (bufava una tramuntana lleugera), la sorra feia mig fàstic.

De continuar aquesta tendència segurament algú s'haurà de plantejar l'allargament de la temporada turística i, en conseqüència, dels serveis, com passa des de Benidorm fins a Andalusia. No tot ha de ser negatiu....





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada