dimecres, 31 de desembre del 2014

Tito Vilanova - Marcats TV3 (II)

No em puc estar de fer un segon comentari sobre l'excepcional reportatge de TV3 d'abans d'ahir al vespre sobre en Tito Vilanova, i el seu període com a entrenador del primer equip.

El gran professional que és en Toni Clapès ("Versió RAC 1" de 30 de desembre) ha portat al seu programa aquesta tarda en Bernat Soler per a parlar del programa (com que em vaig posar davant la tele una mica despré que comencés i no vaig veure els títols de crèdit al final, no sabir que en Bernat n'era l'autor Intel·lectual).

Els 20 minuts no han defraudat. Ni un minut de desperdici. Us ho podeu baixar "1230 17h (Dimarts 30-12-14)   VERSIO RAC1 1:00:00" des del seu web. A en Clapés li quedaven moltes incògnites del personatge (a nosaltres també però menys), i les he dirimit totes.

La primera, i la més important, és per les absències: per què Pep Guardiona no hi era? La resposta l'ha donada el Bernat aquesta tarda: li van proposar (el dirigent del club Josep Maria Orobitg en un dinar a Alemània) i en Pep va contestar que no. Què va passar entre aquests dos, amics de l'ànima, perquè la cosa anés tan grassa que en Pep no es va acomiadar de'n Tito ni hagués volgut participar en un programa que no era altra cosa que un homenatge a un gran entrenador i a el que va ser un dels seus millors amics? Segurament no ho sabrem mai...

L'altra gran absència és la de Jan Laporta. Van intentar pirmer justificar-ne la manca de raons objectives (ja no era representant del Club durant el "mandat" de'n Tito i el documental es centrava precisament en aquesta part), però tot i així els mateixos realitzadors confessen que segurament es van equivocar perquè Laporta és un dels grans valedors de Tito Vilanova.


La segona incògnita que a mi em desvetlla i que resulta una agradable sorpresa és la gran complicitat que hi havia entre en Tito i en Messi. El fet que en Tito el volgués veure poc abans de morir i que en Messi digui que el que li va dir s'ho queda per ell també diu de la qualitat humana del jugador (en Bernat Soler també explica que quan li van proposar de participar al documental va donar un sí incondicional i immediat, cosa que, per exemple, no va passar amb en Sandro Rosell).


Sigui com sigui i amb secrets que mai no serán desvetllats, l'entrevista d'en Toni Clapès amb en Bernat Soler, té la virtud d'incrementar el valor documental del reportatge.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada