dimarts, 9 de desembre del 2014

Esportistes andorrans

L'esportista espanyol més admirat del món del motor, el bicampió del món de motos GP Marc Màrquez, s'ha fet Andorrà. Avui és notícia a tots els diaris, fins i tot als esportius.

Hom podria pensar que s'ha fet Andorrà per fugir de les misèries i de la baixa qualitat democràtica d'un Estat (Espanya) que ni tan sols permet a una part del seu territori exercir el dret a votar, una cosa que els suïssos, per posar un exemple, fan cada dos per tres.

De fet però, no deu ser gaire així ja que en guanyar els campionat del món (tant el primer com el segon), en Màrquez sénior no té cap mena de vergonya en passejar-se amb la moto i fer la volta d'honor al circuit de torn amb la "rojigualda" onejant al vent. Totalment legítim i respectable (faltaria més).

Però si els fets de bandera responen a sentiments de tipus personal i són òbviament del tot respectables, també ho hauria de ser la coherència fiscal. L'amic Màrquez se n'ha anat a Andorra per raons purament fiscals, com ho va fer la Caballé, la Vicàrio, el seu germà, en Rafael Nadal, i tants i tant altres. I això ja no em sembla tan bé.

Si el senyor Màrquez vol guanyar més diners per pagar una menor factura fiscal, és també lícit que s'apunti a la residencia fiscal andorrana, però així mateix hauria de ser coherent i córrer amb la bandera andorrana sota el braç o -com a mínim- no embolcallar-se a l'espanyola en cas de tornar a guanyar el campionat l'any 2014-2015. 

A les verdes i a les madures. Una bandera a cada porta per raons de tipus fiscal no s'hi val.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada