dimecres, 31 de desembre del 2014

2014: algunes petites curiositats i reflexions (menors)

  • Balanç de les quatre grans obres del Ministerio de Fomento a les comarques gironines: 1 de 4. Necessita millorar significativament:
    • A Girona el pont sobre el Ter que ha d'unir el sector Trueta amb Pont Major segueix sense acabar-se....27 mesos després!!!Ningú plega?
    • El desdoblament de la Nacional II continúa prograssant a pas de puça, és una altra de les grans vergonyes, incomprensibles mancances, que denoten quan polítiques són moltes de les decisions d'nversió en infraestructures (les autovies gratuïtes d'Extremadura i Galícia van buides). I la Pastor ben cofoïa inaugurant un trosset més fa quatre dies....
    • El despropòsit dels acabaments del túnel de l'AVE a Girona han provocat dues inundacions de consideració en un espai de temps molt curt. Com ha mínim hi ha hagut una dimissió, però la cosa encara no s'ha acabat del tot. Espero que no n'haguem de parlar més.
    • Finalment s'acaba d'inaugurar la nova biblioteca de Girona. Em sembla que era l'amic Jaume Marin que la titllava de "catedralícia". En Castellà diuen "nunca es tarde cuando la dicha es buena".
  • Sopant ahir amb l'amic Mike Staples, que és de Londres i que ve de tant en tant per aquestes contrades, em demana que li expliqui per què s'obren tants supermercats al nostre país. En particular em demana quina viabilitat veig al "Lidl" que s'està construïnt a Palamós, a l'Avinguda Catalunya, entre un "Bon Preu" i un "Esclat". Li dic que no hi veig explicació racional. Des d'un punt de vista de viabilitat económica no hi veig cap explicació. L'invent està condemnat al fracàs.
  • Solc anar a fer running amb la gossa al Parc de Domeny. Al costat de la Nestlé, entre l'entrada de l'autopista Girona Est i la fàbrica hi ha una gasolinera en construcció. Hi ha decisions d'inversió que em costen d'entendre encara que hi posi molts esforços. En els últims anys no hem vist altra cosa que tancament de gasolineres en un entorn de preus del combustible a l'alça. En una situació de preus de gasolina a la baixa encara em costa més veure on és el negoci. Potser és que no hi entenc res.
  • Posar gasoil a la benzinera autoservei del Bonpreu costa des de fa dies 0,99 €. Hi ha males llengües, segurament no autoritzades, que diuen que la gasolina és de pitjor qualitat que la gasolina de benzineres "oficials", que costa un mínim de 13 cèntims d'euro més. He descobert que hi ha una Campsa autoservei al costat del Wala, abans d'arribar a la carretera de Vilablareix, on el gasoil costa exactament el mateix, 0,99 €. Quina és la diferencia doncs: els del meu gremi en diem cost de personal i ajustament de marges.
  • El misteri de les clíniques dentals, encara en franca expansió, continua essent per mi més fosc que la Santíssima Trinitat.
  • Malgrat les admonicions de taumaturgs que anunciaven la mort del llibre de paper, una enquesta publicada aquests dies explica que les vendes a Espanya de llibres digitals durant l'any 2014 no superen el 5%. El llibre de paper, tot i que cada vegada es llegeix menys, continua ben viu. Que sigui per molts anys.
  • S'haurien de rebatejar tots els rètols que anuncien "Bones Festes" a l'entrada de molts de pobles pel de "Bon Consum". S'hi escauria molt més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada