dilluns, 15 de desembre del 2014

Plataforma Uber, altra vegada

Aquest és un país curiós. Si et passes un semàfor en taronja i hi ha una un ràdar de semàfor instal·lat, ja pots pujar de peus que et caurà una multa de 400 Euros i una pèrdua de 4 punts, tan se val que protestis i que argumentis que no et vas passar el semàfor en vermell sinó en taronja. No hi ha res a fer: són les proves i la declaració de l'"autoritat" contra la teva, miserable mortal.

Si t'enxampen robant uns volquers pel teu nadó, o pagat uns volquers amb una tarjeta de crèdit extraviada -que pel cas és el mateix- en una gran superficie aniràs, com a mínim a comissaria, i estaràs detingut/uda (o retingut/uda, que ve a ser més o menys el mateix), unes quantes hores, i amb el més mínim antecedent, et passaràs uns dies a la garjola i et condemnaran a 2 anys de presó.

Ara bé, si tu publicites a la xarxa que:
  •  si ets major de 21 anys,
  • si ets propietari d'un cotxe amb assegurança (això sí, que l'assegurança no falti...)
  •  si et teu vehicle té quatre portes i està en excel·lent condició....
  •  pots guanyar uns dinerons addicionals (la publicitat resa, literalment: "Earn money with your car"- "Uber")
resulta que en aquest mateix país no passa res de res.

No es tanca el portal.
No es persegueixen -de debò- els propietaris i impulsors intel·lectuals del projecte
No es persegueixen -de debò- els conductors.

Algú ho entén? Jo no.

Avui, fent una consulta a internet amb el mòbil, m'ha aparegut un "pop up" (parters.uber.com) en el que literalment et conviden a inscriure't ("Cuéntanos de ti", diu el formulari). Increïble.
 
En el mercat del transport de passatgers, un que resulta ser dels més regulats que existeixen (com penso que ha de ser ja que es pot posar en risc la seguretat dels usuaris), els impulsors d'"Uber" es salten la legalitat a la torera, tot afirmant i fen-te signar: "entiendo que Uber es una plataforma de reservaciones (literal..., Viva Zapata!!!) electrónicas, no una empresa de transporte". 

És extraordinari que amb un argumentari jurídic tan tremendament pobre, encara pugui aparèixer aquest tipus de publicitat amb total impunitat. A la Índia un conductor d'"Uber" ha hagut de violar una noia per que finalment el govern indi hagi clausurat la plataforma (la semana passada).

I a Europa què esperem? Que hi hagi algun accident amb morts?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada