dissabte, 8 de novembre del 2014

Un exemple de pluralitat i respecte

En Gaudencio Villas García és un diplomàtic de carrera valencià que des de fa anys ocupa càrrecs a les Administracions Publiques de representació exterior, i del que no havia sentit a parlar fins aquesta setmana. Fa la típica pinta de polític "pepero", a les fotos se'l veu encantat d'haver-se conegut.

Fins al febrer de 2007 va estar destinat a l'Ambaixada d'Espanya a Londres, d'on el van destituir per raons que malgrat que he fet una petita recerca no n'he tret l'aigua clara, tot i que la seva filiació del PP en un govern del PSOE semblaria tenir-hi quelcom a veure.

Més endavant va ser nomenat Director General de Relacions Exteriors de la Generalidad Valenciana (Juliol de 2007), càrrec que deu haver ocupat fins no fa gaire perquè el juliol del 2014 el govern centrla el repesca par anar a França com a Cónsul General d'Espanya a Perpinyà.

El motiu pel que m'he assabentat de la seva existència ha estat una entrevista concedida al diari valencià "Levante" en el que llença unes quantes perles, que s'alineen perfectament en allò que no fa gaire deia el rei Felip VI en el seu discurs a les Nacions Unides, en el que afirmava amb contundència que Espanya és un país que respecta la pluralitat lingüística, i afegia que se'n sentia orgullós.

El tal Gaudencio, "Gauden" pels amics i companys de partit, com a plural representant del plural Estat Espanyol diu, en un moment de l'entrevista en parlar de la seva filla (literalment) : "La gran, que viu a Barcelona, estudia en català perquè no té cap més alternativa i visc amb absoluta resignació i impotència que la meva filla hagi d'estudiar quasi exclusivament en català. Veig que per al seu futur no serà gens positiu".

És o no és fantàstic? Amb aquestes armes i aquests soldats ja es poden anar fent discursos a l'ONU defensant la pluralitat lingüística....Cada vegada tinc més clar que hi ha una Espanya que ni m'agrada ni em respecta. Sort que, malgrat tot, es tracta només d'una petita part la que pensa així.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada