dilluns, 3 de novembre del 2014

I un contra-exemple...

Una de les notícies que aquest cap de setmana que més m'ha frapat ha estat l'anunci que el simpàtic polític mallorquí que porta per nom Jaume Matas deixaria la presó aquest cap de setmana per poder passar-lo en règim obert. El motiu? Fàcil, l'aplicació del reglament fil per randa. Pel que sembla, la bona conducta de l'impulsor del "Palma Arena" i el fet que hagi complert un terç de la pena de 9 mesos imposada per la seva primera condemna és suficient per que la direcció del centre penitenciari pugui prendre una decisió en aquest sentit.

Totalment "legal", d'acord, però....I legítim? Home, en un momento d'alarma social com el que estem vivint i tractant-se d'una persona (volia escriure "senyor" però m'hagués equivocat) que està encausada en 16 casos més en els que les probabilitats que sigui obejctivament declarat culpable són moltes, farien pensar que el sentit comú s'hauria d'imposar i que "presos en règim obert" com aquestes fossin, al menys socialment desaconsellables.

És evident que davant de casos com aquest, l'alarma social s'alinea amb el pensament cada vegada més generalitzat del poble ras que diu que "la casta" té uns privilegis dels que no gaudeixen les resta de ciutadans de carrer. És, diguin el que diguin les normes, un mal exemple, que algú hauria de fer passes per evitar.

La segona notícia ha estat el culebrot de la cantant folklòrica Isabel Pantoja intentant desesperadament evitar entrar a la presó. Una vegada més, algú es pensa que pel fet de ser famós o de tenir contactes a "alt nivel" està exhonerat de cumplir amb les seves obligacions con a ciutadà, com a pagador d'impostos, com a contribuent. És lamentable, però continua formant part de la cultura de l'Estat.

Vergonyosa l'estratègia dels seus advocats per intentar evitar allò que és inevitable. Veurem si finalment acaba ingressant a presó, però si no hi va, el que previsiblement passarà serà que per un col·lectiu important de votants, ja desencantats, es decantarà definitivament cap a la candidatura de "Podemos".

Sembla que "la casta" hagi perdut les idees i estigui fent mèrits amb passes de gegant per cedir el poder a "Podemos" a les properes eleccions.

Tan de bò.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada