dilluns, 17 de novembre del 2014

Els arguments de Mariano Rajoy

El president del govern ha tornat d'Austràlia amb les piles carregades. No sé si serà pel fet que els fiscals de Catalunya també li fan la perla, contravenint les instruccions del fiscal general de l'Estat, senyor Torres Dulce, o perquè "Podemos" està preparant la verible sortida a l'arena política de debò.

Sigui com sigui, el senyor Rajoy ha aprofitat el viatge a les antípodes per reflexionar. Encara que ell no voli amb Sinagapore Airlines i per tant pugui escurçar lleugerament les gairebé 24 hores de vol, un viatge a Austràlia segueix essent un viatge llarg.

I, és clar, una vegada llegits l'"ABC", "La Razón" i "El Mundo", una vegada fet el sudoku fàcil de "La Vanguardia", encara queda molt de temps per a pensar. I pensa que pensaràs, en Mariano ha decidit donar un tomb a la qüestió catalana.

Ell ha entès el que els altres no entenen. Ell ha estat tocat per la fortuna de la revelació del secret dels secrets. Ell sap perquè els catalans han d'estar orgullosos de ser espanyols, i el que és millor, ell sap com explicar-ho al poble pla.

El senyor Mariano vindrà a Catalunya, a fer pedagogia, a explicar que el papa i la mama Estat, posen diners quan la Generalitat, que gasta a cor que vols, no en té. A explicar que el tractament fiscal de Catalunya és d'allò més excels, a dir que les intoxicacions de la premsa catalana són una vulgar mentida.

I ara penso, l'Arriola, assessor electoral del PP, deu pensar que els Catalans som éssers amb greus problemes de capacitat cognitiva, o senzillament beneits, directament.

Què caram ha de venir a explicar in situ als Catalans el senyor Rajoy? Què és allò tan important que encara no ha estat revelat? A qui ho ha de dir? Definitivament ni al Parlament de Catalunya ni a la Generalitat de Catalunya, territoris majoritàriament hostils i feréstecs....

El senyor Rajoy ens vindrà a dir, insisteixo, no sé a qui, ni en quin format, que som injustos amb l'Estat, que aquest ha creat el FLA del que Catalunya n'és el principal beneficiari....I l'home no té cap problema en explicar-ho en una entrevista aquest cap de setmana.

Se'ns pixen al cim, ens volen prendre la dignitat, s'inventen pel·lícules que no han vist mai, i a final volen que els respectem perquè ens fan un gran favor...

Algú hauria d'explicar a Rajoy que, que ens prenguin el que és nostre, ens en cobrin interessos per a tornar-nos-ho, i a sobre els haguem de donar les gràcies i arrossegar-nos, no és el que toca.

Són tan ingenus, o uns incoscients sense ni la més remota idea de què és el que està passant que acaben fent veritable por.

Francament, no sé què és pitjor, però el que sí sé és que amb governants així, és millor fer com si no existissin.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada