dimarts, 5 de novembre del 2013

Solidaritat amb la Ràdio Televisió Valenciana

La resposta del Govern de la Generalitat Valenciana a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de València que anula l'ERO decretat per a la Ràdio Televisió valenciana Canal 9 l'agost del 2012 en virtut del que es van acomiadar 1.000 treballadors ha estat ordenar el tancament de la cadena.
 
Sigui com sigui, aquesta sentència li fa un gran favor a Alberto Fabra i la seva gent, perquè els justifica i embolcalla en una decisió que ells ja havien pres des de feia molt temps.
 
La Ràdio Televisió valenciana és un nucli de dissidents esquerranosos, nacionalistes valencials i  irreductibles antiPP que mai van voler-se baixar els pantalons davant dels designis de la dreta recalcitrant.
 
Avui mateix, després de conèixer-se la sentència del TSJV, i en la més burda imitació del que va passar a Grècia fa uns mesos, el Govern Valencià havia ordenat la suspensió de les emissions. Els treballadors però, han llegit un comunicat de disconformitat i desobediència,  han fet l'informatiu del vespre i han continuat amb la programació amb tota normalitat. És un clar exemple de desobediència civil que caldria practicar més sovint, per tal d'evitar les arbitrarietats de les classes dirigents.
Demà els portaran la guàrdia civil, com ja van fer  en el tencament de repetidors d'Acció Cultural del País Valencià, però la victòria moral és seva i ningú no els la podrà prendre mai més, amb independència del que acabi passant, que ho sap fins i tot un nen petit.
 
El govern valencià al·lega que no hi ha prou diners per pagar  les nòmines i afirma en un comunicat de premsa - literalment- que "la readmissió de més de mil empleats fa la seva continuïtat inviable, ja que només el cost de les despeses de personal d'una plantilla de 1.700 treballadors suposaria aproximadament 72 milions d'euros; una quantitat a la qual caldria sumar la despesa de funcionament i manteniment de RTVV, un cost que la Generalitat no pot assumir en aquests moments".
 
No expliquen però que potser no els tenen deguts als diners que els va costar la Copa Amèrica de vela, o els diners que ha costat portar la Fòrmula 1 a València, o els diners que han enterrat a Terra Mítica, o els diners que han invertit a la Ciutat de la Llum, actualment en suspensió de pagaments i amb un forat patrimonial de tres parells de nassos.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada