divendres, 15 de novembre del 2013

La vergonya de la Caballé

Llegeixo la premsa d'avui i com que ja passo les pàgines de política i del procés sobiranista i del Montorito  i de l'Espanya Imperial com si no existissin, em concentro en les notícies que són diferents. Però tot i l'esforç per a cercar la diferència, l'ambient està tan empeltat de separatisme i contra-separatisme que els periodistes busquen la notícia fins i tot en el fons d'una tassa de café.
 
M'interessa una entrevista que li fan a la Caballé, la soprano, el dia 13 de setembre a Saragossa, dos dies després de la Via Catalana, que per obscures circumstàncies no ha transcendit fins ara.

Sempre havia sospitat que la senyora en qüestió era molt, molt  de dretes (a diferència d'en Carreras o en Domingo, que són d'una altra fusta), com ho són la majoria de persones que ploren amb llàgrimes falses i veu de falset, però aquesta impostura no la imaginava tan depravada.

La Caballé diu que plora per les cadenes (fent referència a la Cadena Humana de l'11 de Setembre), però matitza, no fóra cas que algú li recriminés les tones d'or que porta al cim en forma de cadena, i diu: "Les cadenes poden ser de ferro, d'or, de plata, però han de ser bones cadenes. No han de ser cadenes que separen i humilien". Ho trobo extraordinari, si senyor! Pit i collons. I afegeix aquell argument que l'Alicia Sánchez, "Alice" pels amics, fa servir amb tanta soltura i capteninent: ,  "S'ha dit que hi ha hagut un milió i mig de persones a la cadena, on eren els 7 milions?". La millor resposta seria: "Esperant el 12 d'octubre per a manifestar-se en contra de la Via Catalana", però no, no hi ha ni tan sols la gosadia de voler-hi posar imaginació: "Com que no em minifesto a favor, vol dir que estic en contra". Com es pot mancar tant d'intel·ligència? És l'edat?  Són els diners? És la ràbia dels contra els que pensen diferent?
 
Fins aquí, hom podría encara entendre-ho si la residència social, fiscal i personal de la senyora soprano fóra Catalunya (o Calatayud), però vés per on...La Caballé és resident fiscal a....Andorra. Home, senyora Caballé...que Vostè vulgui estalviar-se impostos ho entenc. És per alguns, o per molts, m'atreviria a dir, fins i tot legítim en persones que en guanyen tants com Vostè. Però dona, no s'ompli la boca d'espanyolitat, perquè llavors se li veu el plomall. No és pot anar omplint-se la boca d'Espanya i la seva bandera i tributar al "País dels Pirineus", només perquè allí la fiscalitat és més reduïda.
 
Fa veritable indignació un comportament com el seu. Torni els diners que ha estafat a l'erari públic espanyol. Tingui pebrots i sigui patriota. Potser fins i tot els farmacèutics catalans cobraran a temps, i llavors, prengui una "rojigualda" i ompli's la boca d'Espanya, que potser aleshores n'estarà totalment legitimada.
 
 
 

1 comentari: