dissabte, 30 de novembre del 2013

L'educació a les Balears

Ja sabem que José Ramón Bauzà defensa el trilingüisme com a una de les vies -diu ell tot cofoi- de frenar el fracàs escolar i d'aconseguir que els nens mallorquins esdevinguin ciutadans cultes i moderns i renuncïin a l'adoctrinament nacionalista dels mestres que ensenyen en llengua Catalana per mor de la -ja extinta- inmersió lingüística.
 
En Bauzà té més raó que un sant, cal reconeixer-ho. Hi ha grans evidències que fins a la seva intervenció l'educació a les Illes Balears era un desastre integral i efectivament els estudiants sortien amb grans índex de fracàs escolar i sense unes bases mínimes de coneixement. Ja se sap, coses de voler ensenyar en Català.
 
Un exemple palmari és la seva Consellera d'Educació, Joana Maria Camps (que no deu haver arribat gaire lluny com a estudiant).
 
La tal Consellera és la prova vivent que el sistema educatiu balear s'ha de reformar a màxima velocitat, donant doncs tota la raó al Bauzà, "Pep Ramon" pels amics, també conegut per PP. En una intervenció aquesta setmana al Parlament de Ses Illes, la senyora Camps ha arribat a mencionar dues vegades, tot parlant -és clar- d'educació, de l'informe PISA. Doncs resulta que la Camps, en una intervenció traduïda del Castellà via traductor automàtic tipus "Google Translator" o similar, li han traduït a tenor literal Informe PISA per Informe "Trepitja".
 
He hagut de llegir la nota de premsa dues vegades perquè no m´ho podia creure. Que la Consellera d'Educació d'una Comunitat no tingui ni idea de l'informe PISA i dues vegades mencioni en públic Informe TREPITJA només pot voler dir que la Camps no té ni idea del que està parlant i això ja de per sí és greu en algú que ocupa un càrrec públic.
 
Però que una Consellera d'Educació no sàpiga què és l'informe PISA  és com si un mecànic no sabés el que és un cigoñal o una bugia. És una clara mostra de com fan les coses els polítics. En PP Ramón nomena càrrecs a dit amb independència dels seus coneixements i l'adeqüació de la persona al càrrec.
 
Intrínsecament fa pudor i vergonya, però després de tot l'enrenou provocat per aquest individu enfrontant-se a la majoria dels pares i comunitat educativa de Ses Illes, la descoberta d'aquest cas fa senzillament fàstic.
 
A que no dimiteix ningú?
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada