dissabte, 11 de març del 2023

11 de març: l'acte de VOX a Girona

Aquest matí he sortit amb la moto per a fer una compra a l'estanc del carrer Santa Eugènia  a tocar de la plaça del barco. No hi he pogut arribar. Un dispositiu gegantí de policía municipal de Girona i de la ARRO dels mossos d'esquadra m'ho han impedit. El motiu? Un acte electoral de VOX a la plaça.


He provat d'accedir el més aprop que he pogut però tots els carrers al voltant de la plaça estaven literalment presos per la policia. He hagut de deixar la moto ben lluny perquè no hi havia opció. El més curiós de tot plegat és que mentre els senyors de VOX estaven preparant l'acte de presentació del seu candidat a l'alcaldia de Girona amb una tranquilitat i estoïcisme admirables, els mossos estaven identificant persones que per l'aspecte i la vestimenta semblaven de pertinença a grups de l'esquerra radical, molts amb pancartes. 

Com sigui que malgrat les clavegueres -de les que ja ningú a Madrid se n'amaga- se suposa que aquest Estat segueix essent una democràcia i VOX és un partit legalment inscrit al registre d'organitzacions polítiques del ministerio del interior, res a dir, en principi. 

Però és clar, aquesta democràcia ("que nos dimos entre todos", diuen) no deixa de tenir un molt de relativa, ja que si hi han moviments o organitzacions susceptibles d'atemptar contra la indisoluble unitat de la mare pàtria, els esforços per evitar-ho per part del status quo són immensos, gairebé  incommensurables. És com a la "democràcia xinesa" en la que es pot fer pràcticament de tot excepte parlar de Taiwan, del Tibet o disentir del partit comunista xinès.

A l'acte d'avui, que com a tots els que generen els corrents extrems, hi han anat quatre gats, he comptat una cinquantena d'assistents i un centenar de manifestants de grups anti-fexistes, al final, deo gratias, no ha passat res de violent o luctuós.

Però el que jo em pregunto és si és legítim que un partit com aquest, que ha congregat 50 persones en el feu gironí de la immigració i la multiculturalitat racial i lingüística (és a dir, una provocació en tota regla, perquè no serà que no hi ha d'altres llocs per a fer aquest acte...) mobilitzi tal quantitat de recursos públics i causi molèsties a tants ciutadans. He comptat, com a mínim, 10 furgones dels mossos d'esquadra, que deuen haver vingut de Barcelona (només recordo tal desplegament de mossos les vegades que el Borbó s'acosta per Girona) i addicionalment, una vintena d'agents de la policia municipal.

Li he preguntat directament a un mosso el perquè de tal desplaçament i la seva resposta ha estat meridiana: "per evitar que els anti-feixistes s'acostin a l'acte". O sigui que la protecció de la democràcia i la seguretat pública també té gradacions. 

Una veritable misèria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada