dilluns, 14 de desembre del 2015

Blogs electorals: indecència informativa

Aquesta nit, mentre feia cap a Valls anava escoltant amb el cotxe el programa d'en Joan Maria Pou a RAC 1. En Joan Maria anava dient "són dos quarts d'onze de la nit.....", i el més curiós és que ho estava dient des del Japó, on ha arribat avui per a retransmetre els dos partits del Barça al Mundial de Clubs.

La gràcia és que els dos quarts d'onze de la nit per a ell són en realitat dos quarts de set del matí del dia següent, però ell fresc com una rosa i parlant dels del Japó com si estigués a l'estudi de la Diagonal. Em trec el barrer per la professionalitat seva i dels tècnics que via protocol IP (internet) fan que aquest miracle tecnològic sigui possible (impossible dir per la qualitat del so que Pou era a l'altra punta del Planeta...).

Al seu programa "No ho sé" hi ha un fragment (que desconec si és diari) en el que els periodistes Albert Om i Cristina Puig comenten diverso temes d'actualitat.

De la Cristina Puig no n'havia sentit res més des de l'escandalós comiat de Televisió Espanyola (que finalment la periodista ha guanyat i per tant l'han hagut d'indemnitzar com cal) però el que és evident és que no ha perdut el seu aura de lluitadora. Tot això ho explico perquè la Cristina ha parlat precisament dels blogs electorals minutats que obligatòriament han de donar ràdios i televisions publiques als partits polítics en els que la JEC estableix un criteri d'informació mesurant el temps basat no en criteris informatius sinó en el número d'escons. Com a mesura de protesta, els treballadors de mitjans públics no signen les seves informacions i cròniques.

Però la Cristina va més enllà i crida a la desobediència si hi arriba a haver un consens generalitzat de secundar-lo i anar, si cal a la vaga. Té poc sentit que els periodistes "públics" repeteixin la cantarella a cada noves eleccions però no facin res per a revelar-se o corregir-ho. I és que en un país de "Lazarillos" com aquest al que ens ha tocat viure, qui no plora no mama.

Estic totalment d'acord amb el plantejament de la Cristina. Un vot de suport a aquesta dona valenta, compromesa i lliure.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada