dissabte, 12 de desembre del 2015

El desgavell del PSOE

En Pedro Sánchez ha signat la seva sentència de mort política en aquestes eleccions generals. Es va atrevir a afirmar que guanyaria les eleccions, amb vehemència i un punt fins i tot d'arrogància. Quan ho va dir, les enquestes encara li anaven mig a favor, però la realitat és tossuda i el temps i els debats estan jugant en contra seva.

Aquesta setmana que ara acaba no va començar bé per a ell, amb el debat a quatre a Antena 3 en el que va ser clarament el perdedor, juntament amb la Soraya Sáenz de Santamaría. I les enquestes que es van publicant, no deixen de manifestar la recuperació d'intenció de vots de "Podemos" i del sorpasso de l'Albert Rivera.

De fet, les enquestes de "El Confidencial" (11/12), "Telecinco" (9/12) i "Antena 3" (7/12), sitúen "Ciudadanos" per sobre del PSOE en intenció de vot. Què li passa al PSOE? Doncs que estant a la oposició (i per tant no tenir gaire a veure amb la mitja recuperació econòmica de la que en Mariano Rajoy es vanta), continua arrossegant les xacres de la corrupció (els grans escàndols a Andalusia, o els de Catalunya) i a més a més també és víctima del pitjor govern que hi ha hagut a Espanya des de l'adveniment de la democràcia: l'època Zapatero.

Sense trumfos a les mans i amb un missatge social descafeïnat, l'aire fresc de "Podemos", que malgrat les relliscades que van fent sembla que se n'estan sortint amb relativa facilitat, és, com escrivia aquest matí en Fernando Ónega a "La Vanguardia", el PSOE de l'any 1975, amb un González i un Guerra que s'assemblaven molt, en el fons i en la forma, en el que diuen i com ho diuen Pablo Iglesias i Errejón.

Si un miracle no ho impedeix, la debacle del PSOE aquest 20 de desembre, Andalusia a part, serà dels que fan història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada