dimarts, 15 de setembre del 2015

De toros i toreros....

Avui s'ha consumat una brutal salvatjada un any més. La tradició de la localitat de Tordesillas (Valladolid) durant les festes patronals de deixar anar un toro al bell mig de la población perquè ciutadans de tota mena armats amb una llança vagin punxant un animal indefens (que pesa 600 kg., sí, però absolutament indefens) fins a matar-lo de forma vil i traïdora, em sembla d'una execrable mesquinesa.

Amb això no vull dir que els correbous que es celebren a les terres de l'Ebre (que no estan exempts d'una crueltat similar) siguin millors o més tolerables. Són igualment vomitius. Però això del toro de Tordesillas és de jutjat de guàrdia. Veure el vídeo del que li fan a aquest pobre animal és pitjor que anar a una plaça de braus (al menys allí, per dir-ho d'alguna manera, hi ha una "certa noblesa" en la lluita entre el torero i l'animal) i veure com li tallen la cua i les orelles al poble brau, després d'una llarga i innecessària tortura.

Això de Tordessillas és un acte bàrbar la sola justificació del qual és que és una "tradició que es remunta a l'Edat Mitja", com si això fóra un argument que s'aguantés mínimament. No hi ha justificació. M´importen una bleda els toros i els toreros, però el denigrant espectable de veure un animal indefens i sol patir durant 20 minuts la crueltat d'uns sàdics sense cap mena de compassió em treu de polleguera.

Que polítics de dretes i esquerres (més de dretes que d'esquerres) i ministres defensin el valor cultural i històric d'un espectacle lamentable com aquest torna a posar en evidència la catadura moral i la calanya dels personatges. Només a títol de'xemple, el ministre Rafael Catalá, ha dit literalment:  "...es "una tradición histórica y cultural que no está prohibida actualmente en España...". Crec que sobra cap altre comentari. Aquest individu no mareix ser ministre de justícia, és un vulgat pinxo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada