dissabte, 21 de març del 2015

Incontinència verbal

Cada vegada que s'acosten eleccions, del tipus que sigui, als polítics professionals els hi advé la malaltia de la incontinència verbal i aleshores, quan això passa, una extranya simptomatologia se'ls manifesta en forma d'expulsió oral de barbaritats en forma de bilis adreçades a captar unes desenes de vots.

En tots els gremis hi ha professionals que sobresurten sobre els altres, i en aquest, els polítics del PP hi tenen un lloc d'honor. Els exabruptes i sortides de to d'alguns personatges d'aquest partit són un mite. Noms com Aleix Vidal-Quadras, Alícia Sánchez-Camacho, Miguel Ángel Rodríguez (se'n recorden del portaveu del PP durant el primer govern del JoseMari?), o Esperanza Aguirre, són un clàssic d'aquesta malaltia.

Però darrerament, la Maria Dolores de Cospedal, gran patriota i millor persona, les diu de l'alçada d'un campanar. És popularment coneguda la seva gran afecció al futbol (????), potser tal vegada per això, preguntada aquesta semana sobre què faria amb els afeccionats del Barça i del Atlétic que aniran a veure el partit de la final d'un anacronisme anomenat "Copa del Rei" si xiulaven l'himne i el rei, va dir literalment que si es donava aquest cas els faria desallotjar del camp. La raó? Doncs que jugar el partit és voluntari i assistir al mateix també.

Home, francament l'anàlisi és espantosament simplista i terriblement preocupant, provenint d'una persona del nivell de la Cospedal. O sigui, llegit d'una altra manera, ens carreguem per decret la llibertat d'expressió. O ets monàrquic i patriota espanyol o no tens dret a veure el partit. Està prohibit ser antimonàrquic i antiespanyol. No es pot anar al camp a gaudir d'un partit de futbol (d'altra banda entre dos dels equips que més copes del rei i del generalísimo han disputat). En fi, la cosa és tan gruixuda que no mereixeria perdre-hi un minut, però penso que hi ha comportaments tan indignes que cal denunciar-los, encara que sigui via un modest blog.

Però la perla de la incontinència verbal va sortir de la boca de la senyora Marinne Lepen, gran demòcrata, com és sabut de tothom. En un miting polític a Perpinyà ahir va dir una de les barbaritats més grans que, en política, he sentit en tota la meva vida: votar el Front Nacional (a les eleccions departamentals, la primera volta de les quals es celebra demà) és contribuir a impedir que des de Brussel·les es doni l'independència a una Catalunya "engrandida" que inclouria també la Catalunya Nord...No és extraordinari? Doncs aquest és el nivell.....

Arreglats anem.

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada