dimecres, 11 de març del 2015

Eleccions Andaluses


La Susana Díaz és, com a mínim, un animal polític amb molta intuició. Les eleccions anticipades convocades per 22 de març són una jugada política de primer nivell.

En primer lloc perquè a rebut del que diuen les enquestes, se sap guanyadora pràcticament segura sense que la forma emergent Podemos, hagi tingut temps d'organitzar les bases del seu partit. No cal dir que en el cas d'Albert Rivera, el cas és el mateix però ampliat.

Susana Díaz sap que com a molt, Podemos robarà vots a Izquierda Unida, però la seves bases electorals romanen intactes. I ho fan segurament perquè la Justícia gairebé està a les bassaroles amb el cas dels ERES, i per què, no ens enganyem, la "menjadora" del poder administrada pel PSOE ha repartit a tort i a dret.

Susana Díaz sap que té moltes probabilitats de renovar la majoria (no crec que abosluta i per tant es veurà obligada a pacatar amb les altres forces d'esquerres que surtin de la nova configuració del Parlament Andalús) i això, precisament això., no és altra cosa que un trampolí per a saltar cap a l'assalt de quotes de poder superiors, com ara les de la Secretaria General del PSOE.

La candidata ha anunciat públicament que està prenyada, quan torni, després d'haver revalidat el triomf dels socialistes a Andalusia, i presumiblement després que el PSOE s'hagi deixat molts regidors en les eleccions automòmiques, será el moment de fer el salt cap a Madrit -concepte, no ciutat-. La Carme Chacon també ho va intentar, sense èxit, però és clar la Chacon, encara que estigui orgullosa dels seus origens andalusos, no es pot treure l'estigma del cim de que és Catalana i milita al PSC.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada