diumenge, 8 de març del 2015

La Copa del Rei

El debat generats a finals de la setmana passada en ralació a la Copa del Rei de futbol és la constatació de vàries evidències.

La primera, i segurament la més important, és la confirmació de la magistral frase, fruit de la saviesa popular que diu, literalment: "Qui no te feina el gat pentina", expressió que dit sigui de passada, té el seu equivalent en totes les llengues modernes del món.

En el que era una final previsible, és a dir Barça-Atlétic, no van passar ni deu minut de les respectives victòries i associades classificacions per a jugar la final que els periodistes esportius -especialment els catalans- es van afanyar a començar una falsa polèmica sobre si el Real Madrid cediria o no el seu estadi per a la final de la Copa entre els dos equips, que tenen aficions -com és ben conegut de tothom- altament monàrquiques i nacionalistes espanyoles.

I això va ser així, a les publiques (CatRadio, Ràdio 4), com a les privades (RAC1, Flaixbac, La Ser). I jo em pregunto, quina necessitat hi ha de perdre el temps, de marejar la perdiu, de fer emprenyar l'audiència i de fer exaltar els representants dels implicats, tan en un sentit com en un altre.

És evident que al Madrid -club de futbol, no concepte-, no li fa cap gràcia que xiulin al rei d'Espanya al seu estadi, ni que la grada s'ompli d'Ikurrinyes i Estelades, ni que el Barça, o l'Atlétic es puguin proclamar campions de la copa de sa majestat borbònica al bell mig de la Castellana. Jo tampoc no ho faria, és de pur sentit comú, i no pas una qüestió de diners.

I els periodistes vinga remenar l'olla, que si al 2012 hi havia les obres dels lavabos però que ara ja no n'hi ha, que si la Federació ho hauria de forçar, que si hi ha una reunió per a la setmana entrant, que si el Barça exigeix, que si l'Atlétic diu....Áixí des de dimecres de la setmana passada fins dissabte. Avorrit i exasperant fins a l'extenuació.

La segona, té a veure amb la mala praxis de la Federación Española de Fútbol (em sembla que també és Reial, però no n'estic segur). Tota aquesta -falsa- polèmica es genera per un problema de pèssima organització. Sí, com en totes les competicions civilitzades del món civilitzat, la Federación dessignés l'estadi que allotjarà la final abans de començar la competició, s'acaben els problemas, però aquest toc de sentit comú, segurament deu ser demanar massa als seus representants.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada