dissabte, 19 de gener del 2013

Ignorància

La darrera moda entre els polítics ibèrics és la de declarar-se ignonant. Fins ara sabíem que la majoria d'ells eren incompetents, gairebé tots amants de privilegis, molts d'ells professionals de la política (com deiem en una altra entrada del bloc no fa gaire, que n'han fet el modus vivendi, vaja) i uns quants i només uns quants -vull seguir pensant així- corruptes de mena. Aquests darrers dies hem après que molts d'ells també són ignorants. 
 
Ignorant del que passava al seu partit era Durán i Lleida, quan es declara desconeixedor que amb els diners robats de la formació ocupacional es finançava el seu partit.
 
Ignorants es confessaven els convergents de pro del finançament procedent de Ferrovial i d'altres constructores via Palau de la Música intermediat pel gran, grandíssim, Fèlix Millet (un altre gran ignorant, by the way).
 
Ignorant de tota la trama del comissions il·legals (el ja famós 3%) que es cobrava des de l'Ajuntament de Sabadell es declara el Sr. Joan Bustos, Alcalde, tot i que pel que s'ha llegit en premsa parents de molt a prop no semblen tan desconeixedors de la trama.
 
Ignorant es declara el senyor Montoro, Don Cristobal, dels tripijocs i les regularitzacions multimilionàries del senyor Bárcenas, ex-tresorer del PP.
 
Ignorant de la mateixa correuptela es declarava també el senyor Carlos Floriano del PP, número tres del seu partit, en una entrevista aquesta setmana amb en Manuel Fuentes, al Matí de Catalunya Ràdio.
 
Ignorant selectiva es declara la grandíssima Dolores de Cospedal quan té indícis de comptes ilícits a Suïssa per part del President de la Generalitat i en canvi no té cap indici dels mateixos ilícits per part de l'ex-tresorer del seu partit.
 
Però el pastís de la cirera el posa la joia de la corona, la senyora Soraya Sáenz de Santamaria, presidenta in pectore del Govern espanyol (per absència notòria del Sr. Rajoy, en parador desconegut quan es tracta de donar la cara), quan es confessa ignorat de la -pressumpta- trama de sobres amb sobresous en diner negre pagat als principals directius del partit popular (per part del senyor Bárcenas?). Si la cosa és tan mentida (una altra de les grans mentides dels reaccionaris del Mundo, del qual fins ahir eren molt amics però avui sembla que ja no ho són tant), no cal donar tantes explicacions detallades com si estigués en un confessionari o a l'estrada d'un jutjat afirmant que jura dir la veritat, tota la veritat i res més que la veritat. Tot plegat fa pudor de sucarrim.
 
Podríem docs aplicar-los a tots ells i elles la frase del clàssics llatins Ingota nulla cupido, o el que és el mateix: no desitjo allò que no conec..Per tant, com que no conec els "marrons" del tipus que sigui que estan esquitxant el meu partit no els desitjo ni m'interessen....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada