divendres, 25 de gener del 2013

Auditoria interna al PP

Aquesta és una de les bones que he sentit darrerament, tant per part d'aquesta gran dama que es diu Dolores de Cospedal, com del seu cap de files, Don Mariano I, el Ausente.
 
Resulta que per tal d'esclarir el cas Bárcenas i el pagament de sobresous amb sobres en negre (contra els quals es feia signar un rebut! -és tan surrealista que fins i tot serà veritat....), el PP ha encarregat una auditoria interna a la seva actual tresorera.
 
He sentit i llegit moltes mediocritats darrerament, però aquesta és de jutjat de guàrdia i en boca dels més alts estaments del partit popular, encara més.
 
L'auditoria és un instrument de transparència per a fiscalitzar uns comptes per a tranquilitat de determinats col·lectius que tenen interés en el fiscalitzat, ja sigui els accionistes, els proveïdors, l'administració pública, o qualsevol tercer que tingui el dret de saber què es fa amb els recursos d'una empresa o institució.
 
Però per tal que l'auditoria pugui realitzar-se, l'auditat ha de posar a disposició de l'auditor tota la informació, tota, en relació a qualsevol aspecte que pugui afectar el resultat i el patrimoni de l'auditat per tal que l'auditor pugui pronunciar la seva opinió (a l'Informe d'auditoria) sobre si els comptes que formula l'empresa (no l'auditor) reflexen de forma fidel la situació de l'empresa.
 
Doncs resulta que quan es parla de diner negre, el que l'administra i l'utilitza fa tots els possibles per tal que l'auditor no ho sàpiga i ni tan sols ho sospiti. Què és el que un auditor ha d'auditar (i/o investigar) si l'objecte de la investigació oficialment no existeix? Algú del PP ens ho hauria d'explicar. M'agradaria conèixer de primera mà quina metodologia farà servir l'auditor intern per a determinar quina quantitat de diner es va pagar en negre, d'on va sortir i a quines butxaques va anar.
 
Conclussió: ho hi ha algú que tira de la manta o l'auditora interna dirà que de diner negre, ni rastre. I així anem, de victòria en victòria fins a la derrota final.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada