dijous, 18 de febrer del 2016

Un mal començament

Tot el que ha envoltat la substitució de l'ex-alcalde de Girona, Carles Puigdemont ha estat presidit per un àura de "mal rollo". Ha estat, com ho diria? Fosc, i de difícil comprensió per la ciutadania, al menys per a mi, que pago els meus impostos municipals -que no són pocs- en aquesta ciutat.

D'entrada, tota la batalla interna en el sí de Convergència per a la substitució, amb un final que no he acabat d'entendre, i és la designació com a alcalde del que anava com a número 19 de la llista, Albert Ballesta, (és a dir, anava pràcticament a cobrir l'expedient - a Girona hi ha 25 regidors). Deu ser un home de partit amb molt poder a l'agrupació local, perquè si no és així, no s'entén.

I la primera cosa que fa l'alcalde entrant és apujar-se el sou fins a 75.000 €, el màxim que permet la llei, al·legant dedicació completa. Home, en Puigdemont va renunciar al seu sou d'alcalde al 2011 perquè tenia el salari de diputat al parlament de Catalunya, per tant no sabem què hagués fet en cas de tenir dedicació completa, però posar-se un salari un 28% superior al que tenia l'anterior alcalde remunerat (l'Anna Pagans),  em sembla èticament i estèticament qüestionable.

I la segona és l'embolic de les campanes de la Catedral a la nit. Les campanes a Girona han tocat tota la vida. Que els clients d'un hotel al Barri Vell es queixin del soroll em sembla un motiu poc raonable per a invocar -primer- l'ordenança que fa referència al soroll per fer callar les campanes, ja que les campanes hi eren molt abans que arribés l'hotel (que podria haver aplicat mesures extraordinàries d'insonorització).

Però és que aquest matí el mateix Albert Ballesta ha tornat a comparèixer davant els mitjans per a dir ara que l'ordenança de "culte" de la ciutat és més antigua i obliga a respectar el repic de les campanes. Tot plegat, fa tuf de precipitat, improvisat, poc professional.


No sé si en Ballesta serà o no un bon alcalde, però el seu debut ha estat, si més no, molt, molt millorable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada