dijous, 22 d’octubre del 2015

Allò que no surt a la premsa

L'altre dia, no fa gaire, vaig tenir una reunió de feina amb una alta directiva d'una de les més importants Mútues no només de Catalunya, sino d'Espanya.

L'evolució de les Mútues en els darrers 20 anys ha estat un clar paradigma del canvi de tendència en materia dels nostres drets com a ciutadans i com a persones.

Primer pel fenòmen de concentració (en pocs anys el número de Mútues ha passat de gairebé 40 a menys de 10), després, perquè el grau de control del ministeri de sanitat sobre aquestes ha anat "in crescendo" de forma bàrbara i sense dissimul, retallant pressupostos, incrementant exigencia, separant prestacions de seguretat i salut laboral i les de vigilància de la salut i medicina del treball.

Aquesta és una doncs clara via de cap a on s'adreçarà a mig termini la sanitat: una derivació cada vegada més gran de la sanitat no especialitzada i generalista cap a la medicina privada, via Mútues i assegurances mediques privades.

Més enllà de grans cirugies i tractaments oncològics, el futur que ens espera és que la Seguretat Social acabarà operant com una empresa privada o delegant serveis bàsics en empreses privades: les Mútues i els consorcis privats. Madrid per un costat i Catalunya per un altre, ja han fet les primeres passes en aquest sentit.

I d'això, que és quelcom que ens afecta de manera molt directa com a contribuents i com a ciutadans, no en parla ningú. Això sí, de Síria, del Procés, del frau de Volkswagen i de com de dolent és l'Artur Mas, tots els mitjans en van plens.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada