dimarts, 7 d’abril del 2015

Es Català a Mallorca

La prohibició de facto de poder visualitzar el Canal 33/Esports 3 i 3/24 a les Illes Balears al·legant motius tècnics (la tan famosa "reordenació de l'espai radiolèctric" que sense saber de què caram va, ja ens sona fins i tot familiar) és una passa més cap a l'extermini de l'idioma que hi ha al full de ruta del PP Balear.

Comentant-ho amb experts en la matèria, sembla raonable afirmar que la dita reordenació es podria haver fer aprofitant els múltiplex insulars, que actualment no es fan servir, per repartir l'espai televisiu de manera que es podrien haver continuat veien perfectament aquests dos Canals, però és clar, en una proposició no de llei presentada pel Partit Socialista, els Populars hi van votar en contra.

Els fets són tossuts i la realitat és la que és i no la que el partit del senyor Bauzá -com tothom sap, un gran defensor de Ses Illes i del seu patrimoni cultural- pretén fer passar per la cabota.

La realitat és que fins fa una setmana a les Illes Balears es podien veure 9 canals de televisió públics:
TVE1, TVE2, TVE24h, Clan, Tdp, TV3, Canal 33, 3/24 i IB3, dels quals 3,5 en Català, perquè com és sabut, IB3 alterna des de fa alguns anys Castellà i Català.

Amb la sàvia decisió del PP, la desproporció entre Castellà i Català passa a ser de 1,5 a 7. Si això és fomentar la llengua del país (tant fa que es digui Català o Mallorquí, en definitiva la llengua que parlen moltíssims Mallorquins), que baixi Déu i ho vegi.

En un món tecnològicament sense fronteres, en la que els Mallorquins que disposin d'internet podran seguir gaudint de Canal 33 i 3/24 per Internet, i Al jazeera i la televisió de l'estat islàmic si els ve de gust, aquesta decisió es rebela encara més absurda.

És la censura per la censura. Una passa més cap a l'aniquilació del Català (amb TV3 encara no s'han atrevit però si continuen manant, és només qüestió de temps). I després s'omplen la boca parlant de democràcia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada