divendres, 30 de maig del 2014

Sherpes moderns: el "acabóse"

Que el món s'ha tornat boig és quelcom que podem constatar dia a dia, però malgrat tenir la capacitat de sorpresa gairebé esgotada, encara hi ha notícies que el deixen a un bocabadat.



Em comenta una companya ben informada que als Estats Units, i més en concret a New York -paradigma de la tecnologia, paradís dels hipsters i dels modernets (Barcelona es queda molt curta en aquest sentit)- hi ha una nova professió que està cridada a fer furor: la de l'Urban Sherpa.


La cosa és defineix més o menys així: Es diu del que guia per la ciutat a una persona a la que porta agafada amb un petit arnès i la guía per la ciutat d'una punta a l'altra mentre el ciutadà que ha llogat el servei es dedica a mantenir ment i mans ocupades en gestionar les múltiples aplicacions de mòbil i tauleta que el/la mantenen connectat/ada a la societat on viu.


L'Urban Sherpa és el taxista verd. És el guia 2.0, el bon samarità que evita que els seus clients s'encastin contra un fanal, un semàfor, se'ls endugui un cotxe o es fotin de lloros contra una vorera en obres.


Volia aprofundir més en aquesta divertidíssima barbaritat però la cosa deu ser tan nova que encara no hi ha literatura digital al respecte. És tan hipster que ni tan sols surt a la Vikipèdia.


Estem veritablement fotuts (del cap), però encara em costa d'imaginar que la cosa estigui degenerant tan de pressa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada