dissabte, 24 de maig del 2014

Margallo Remix

Ahir feia un post sobre un cas real d'un company que no ha pogut votar a les eleccions europees de demà degut a la ineficacia dels serveis consulars espanyols, aquells que se suposa ens representen a tots.

Avui, a l'Ara, me n'han donat dades objectives. Aquestes són dramàtiques, impròpies d'un país de la Unió Europea i que a més a més s'autoqualifica com a molt eficaç. Resulta que només un 5,8% dels catalans residents a l'estranger podran exercir el dret a vot.

Diu l'estadística que hi ha al voltant de 170.000 catalans residents a l'estranger (atenció! no és una dada irrellevant: gairebé el 2,5% de la població catalana resident fora de Catalunya), només uns 10.000 podran votar. I això per què? Doncs en la majoria dels casos per retards en la recepció de la documentació que els ha impedit aportar la documentació a temps.

Aquest despropòsit sembla emanar del canvi legislatiu que va entrar en vigor el 2011 i que estipula que no és el ministeri que envía la documentació a tots els no residents censats sinó que des d'aquella data són aquestes els que han de solicitar el fet de poder votar.

Segueixo postulant el que escrivia ahir. No puc entendre que al Segle XXI haguem d'estar posant paperetes dins d'una urna. Això ja ho feien els nostres avis durant la Segona República Espanyola. Semblaria que -al menys en aquest sentit- no hem avançat ni un pam.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada