dijous, 22 de maig del 2014

L'eficàcia de Margallo i els seus col·laboradors

El Ministeri d'Afers Exteriors d'Espanya està molt ocupat darrerament produint i distribuint "urbi et orbe" informes interessantíssims sobre la dèria dels "separatistes" catalans per les cancelleries de tot el món. Potser degut a això i al fet que les retallades del govern Rajoy deuen haver afectat Correus que els residents espanyols a l'estranger tenen problemes per a poder exercir el dret a vot.

Fins no fa gaire sabiem que el fenomen d'enviar tard les paperetes estava circumscrit a les eleccions autonòmiques, en particular, a les catalanes i a les basques (en tinc sobrades denúncies, especialment a les darreres autonòmiques catalanes) on curiosament es donava el recorrent fet de l'arribada de les paparetes i documentació amb retard de forma que el dret de vot no es podía exercir ja que les paperetes arribaven fora de termini.

Un company que viu i treballa a la Xina i que volia exercir el dret a vot a les Europees del 25 de maig em fa arribar una foto (que reprodueixo ometent el seu nom) en la que es demostra clarament el despropòsit de la Cancelleria espanyola en relació als ciutadans que viuen a l'exterior.

És ben curiós que el termini per exercir el dret de vot s'acabi el dia 26 d'abril de 2014 (el que vol dir que el ciutadà ha d'acreditar via correus xinesos que ha remès el certificat com a molt tard en aquesta data, un mes abans de les eleccions) i que aquest company hagi rebut la documentació a casa seva a Shanghai el 13 de maig de 2014 (segons acredita la data del matasegells dels correus xinesos). Sembla increïble però és veritat.

No és absolutament fascinant? El ciutadà no resident ha rebut la notificació d'inscripció per a vot 17 dies després que hagi caducat la seva opció a presentar els documents!!!!

On són els drets dels ciutadans pagadors d'impostos? Com és possible tanta mediocritat i ineficiència. L'ésser humà pot enviar naus al planeta Mart que transmeten imatges en directe, hi ha tecnologia per a disparar un míssil des d'una punta del món a una altra per a matar un individu localitat pel seu telèfon mòbil, la CIA pot enregistrar simultàniament totes les converses telefòniques que tenen lloc a un país,.... però les cartes continuen arribant amb un retard que conculca els nostres drets individuals.

I jo em pregunto: no es pot fer servir intenet (amb els protocols de seguretat que calgui, que n'hi ha i de molt bons) i acabar d'una vegada amb unes trameses físiques que es remunten a l'Edat Mitjà?





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada