dijous, 12 de setembre del 2013

Els Borbons, altra vegada


Sense els Borbons, aquesta realitat constitucional i de tribunal (constitucional) que és l'Estat Espanyol seria tot una altra cosa. No paren de generar notícies i totes d'una alçada de mires que esfereeix. I aquesta és la família del Cap d'Estat, no una família qualsevol.
 
Les darreres procedeixen dels que fins ara havien donat menys a parlar, el príncep Felip i la princesa-plebea Letizia. Sembla ser que ho portaven en secret des de fa mesos, però la cosa ha esclatat aquest mes d'agost. Com sigui que a l'agost he estat força desconnectat de la realitat periodística (que no de la real), no he tingut ocasió de saber-ho des del començament. Ara arran del fracàs estrepitós de la presentació de la candidatura madrilenya als jocs olímpics del 2020 celebrada a Buenos Aires i encapçalada per Felip de Borbó, he estat revisant hemeroteques.
 
Diu la premsa -la rosa i la seriosa coincideixen en el fons- que la família de l'hereu està en crisi, que ella ha fet vacances separada del príncep, que va marxar d'una revolada d'un sopar borbònic al palau de Marivent, deixant els presents amb la paraula a la boca, i que va marxar l'endemà a correcuita organitzant un sarau de tres parells de nassos al servei de seguretat.
 
Diu la premsa (no fos cas que algú llegis aquest bloc i pensés que el dic sóc jo...) que ella només vol participar en actes de dilluns a divendres i en horari laboral, i que alguns actes, com ara la designació de Carme Riera com a acadèmica de la Llengua Castellana (tradicionalment celebrat en diumenge a la tarda) s'ha hagut de treslladar a un dijous per tal que s'altesa reial tingués a bé dignar-los amb la seva sereníssima presència.
 
Diu la premsa que la reina Sofía ha agafat el toro per les banyes i que vol reconduir la situació, que ja en té prou de Marichalares, Urdangarines, Corinas y Juan Carlos, d'AEAT i jutge Castro. Ja en té prou. Que l'únic de qui es refia i amb qui parla és amb el seu fill, i que no vol que se li esgarri el matrimoni, que ell és qui ha de regnar en un futur (això ho hauria de posar entre cometes...).
 
El nivell, una vegada més, és impressionant. No sé si aquests serials es poden passar al "Sálvame de Luxe" o a les tertulies d'aquell Català universal que porta per nom Jordi González, però cal reconèixer que és extraordinari (si no fós que tota aquesta porqueria la paga el poble per la via impositiva). Serà que no li van dir a la Letizia que estava molt millor de periodista a Televisión Española i que no s'emboliqués....Però ella, volia fama, glòria i diners. Doncs ara que ja ho té, i ha provat el pa que i dónen se'n vol anar. Ja ho diu la dita llatina: "Errare humanum est", però la dita Castellana afegeix: "Hay errores que merecen palos". Doncs això. El Borbó per casar-se amb una plebeia divorciada, i la Leti per entrar de família en una casa de barrets.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada