dijous, 19 de setembre del 2013

Hay Day

Tinc els dos fills enganxats a un joc en línia, que juguen amb l'Ipad. Després d'haver-ne vist el funcionament reconec que a mi també m'enganxaria. Es tracta del "Hay day", "Dia del fenc", en traducció literal al Català, "Dia del Heno" en Castellà.

La cosa va més o menys d'un joc molt atractiu en el que el jugador que s'inscriu és dotat d'uns recursos mínims que li serveixen per a cultivar cereals, amb els quals alimenta unes vaques que dónen llet que permet produir productes lactis, que es poden vendre a d'altres jugadors en línia i que permeten obtener diners que s'intercanvïen per altres elements que permeten anar fent créixer la granja.

Un  dels aspectes interessants, que denoten una anàlisi de requeriments rigurosa, és el fet que les coses no succeeixen de forma instantània sino que una vegada cultives blat, per exemple, cal esperar unes hores abans de poder-lo segar i recolectar.

El joc és tan dinàmic i ben construït que veritablement et captiva des del primer moment. En relació a d'altres jocs en línia hi veig dos clars avantatges.

El primer és que feia molt de temps que no veia una construcció interactiva interessant i atractiva en un joc d'ordinador que no estigui relacionat amb violència, esports (molts dels que triomfen a la Wii) o habilitats manuals (allò que els anglosaxons anomenen "dexterity").

El segon és que comença a fer entendre als nens i joves el valor de l'intercanvi comercial i el que costa aconseguir diners i quants diners calen per adquirir diferents coses. "Hay Day" ajuda a allunyar el tòpic que les coses són de franc. El meu fill petit fins no fa gaire era un convençut que davant una necessitat de diners només calia anar al caixer més proper i introduir-hi una targeta de plàstic.

Finalment "Hay Day" és totalment en anglès. Una manera molt pràctica i indirecta de fer-los practicar l'idioma del present i del futur.

Un joc totalment recomanable, per a joves de 10 a 90 anys.


 
 
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada