diumenge, 9 de juny del 2013

Presentació dels assatjos de Jordi Angusto a Girona

L'altre dia amb vaig rebre una trucada que em va omplir d'orgull i il·lusió.
 
He tingut el gran honor de rebre la invitació per part de l'amic Jordi Angusto per a fer la introducció de la presentació dels seus dos darrers assatjos (Editorial Gregal) a Girona, a la seu del Col·legi d'Economistes.
 
Del primer "I jo, quina culpa en tinc, de tot plegat?" n'he parlat en una de les entrades prèvies d'aquest blog (en breu es va fer la presentació al Col·legi d'Economistes de Girona, en presencia del President Jordi Pujol, que en va fer la presentació). Del segon "I ara què?", encara no en puc dir gaire res ja que el vaig comprar dijous d'aquesta setmana a Girona (disponibles tots dos, com a mínim, a la Llibreria Les Voltes de Girona).
 
Angusto presenta una visió molt crítica del capitalisme actual, i analitza de forma freda i meticulosa per què hem arribat fins a aquesta situació desesperada, provocada en gran mesura pel comportament econòmic anomenat "estúpid", que es caracteritza perquè qui el té no només perd sinó que fa perdre els altres. Aquesta és la raó principal que ens ha portat on som: la miopia estúpida de curt termini, l'afany d'uns pocs per a acumular riquesa sense que els importés o entenguessin que en aquest món cada vegada més global, els comportaments econòmics estan cada cop més interrelacionats.
 
En la continuació del seu pensament, plasmat en aquest segon assaig, en Jordi Angusto reflexiona sobre què podria pasar si no canviem els patrons de comportament econòmic i planteja diferents escenaris de com sortir del cercle viciós sense fer-nos massa mal.
 
La presentació será el proper dijous 26 de juny, a la tarda, a la seu del Col·legi (Carrer Joan Maragall, 44-46). Així que tingui l'horari, el penjaré al blog o a Facebook. Sense dubte, paga la pena assistir a una sessió que explica l'economia des d'un vessant al que no  estem acostumats.
 

1 comentari: