dissabte, 22 de juny del 2013

Cop d'Estat encobert (amb xantatge)

Ho veniem adventint des que el PP va tornar al govern de l'Estat amb majoria absoluta. El procés de recentralització està en marxa a un ritme accelerat. L'anunci d'aquesta setmana per part de la Sorayita de l'entrada al Parlament de la Llei de Reforma de les Administracions Públiques és un atemptat en tota regla contra un munt de competències transferides. L'Estat ho presenta tenyit d'una falsa imatge d'optimització en la reducció de serveis duplicats que comportarà una reducció de costos xifrada en 37.700 milions d'euros en quatre anys que no es creu ni després d'haver begut molt de cava a la revetlla de Sant Joan.
 
La finalitat, ho deia de forma ben clara Mas-Colell ahir, és totalment política (idéntica a la Llei Wert). No hi ha la més mínima voluntat directa de reduir costos; sí de recentralitzar, i de forma molt subtil, de carregar-se entitats catalanes que tenen molts més anys que el Estado de las Autonomías, a títol d'exemple només cal citar l'Institut meteorològic  de Catalunya (creat l'any 1921). Perquè aquesta broma de mal gust que s'anomena justament Estado de las Autonomías, la va crear la caverna sense que ningú no l'hagués demanat. Es va fer exclussivament per a diluir el fet diferencial basc i més fonamentalment el català.
 
Si es tracta de veritat de reduir costos cal començar per una llista que contempla, com a primeres passes:
1. Les diputacions
2. El Senat (ni cambra de representació territorial, ni leches que dirien a Madrit (concepte)
3. Una pila de regidors municipals
4. Els ministeris amb competències transferides (cultura, agricultura)
5. Les Delegaciones del Gobierno (i de pasada que s'enduguin la Maria de los Llanos cap a les Castelles).
6. Les despeses supèrflues en compra d'armes (l'única partida pressupostaria de despesa que puja als pressupostos del 2013).
 
Però no. No es tracta de racionalitzar, es tracta de centralitzar. I l'arma que utilitzen és el xantatge definitiu. El senyor Cristóbal Montoro, proferint les seves amenaces habituals, informa que aquesta despesa en cas de mantener-la i no ser "eliminada" serà descomptada de l'objectiu de dèficit a fixar a les autonomies. O sigui, si vols el Defensor del Poble i no utilitzes en de Madrit (concepte), la despesa associada serà comptada com a excés de dèficit.
 
És una barbaritat en tota regla, amb tota probabilitat il·legal i inconstitucional. Si això segueix així arribarà un moment en que fins i tot els votants del PP a Catalunya acabarant acceptant el dret a decidir.
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada