diumenge, 13 de maig del 2012

Vergonyes Valencianes

Diu la dita que els humans som els únics animals que ensopeguem dues vegades amb la mateixa pedra. Llegueixo una notícia que em deixa senzillament estorat. La Generalitat Valenciana negocia la construcció d'un part temàtic de 40 hectàrees de Ferrari, semblant al que hi ha a Abu Dhabi. Això sí, posen com a condició que no costi un cèntim d'euro al contribuent valencià.

Explica la literatura econòmica que les crisis solen tenir -entre d'altres- efectes depuratius i que tornen a situar tot i tothom al seu lloc. Doncs sembla que en el cas valencià encara som lluny de tot això, en vistes d'aquesta notícia. Els polítics del PP valencià -juntament amb els del PP madrileny- es van pensar durant molts anys que això era Xauxa (Jauja per a ells).

Pel PP valencià (com molt bé a descrit en Ferran Torrent en moltes de les seves novel·les) la política, el totxo i els bancs valencians eren tot el mateix: una expressió de la nova Espanya, aquella que s'havia d'erigir en la tercera o quarta potència econòmica mundial, trencant els paradigmes existents i demostrant urbi et orbe com es fan les coses al País Valencià (Comunidad Valenciana per a ells): Ciutat de les Arts (fa aigües per tot arreu), Aeroport de Castelló (sense avions i sense comentaris), els estudis cinematogràfics d'Alacant -la Ciutat de la Llum- (els deute de 190 milions d'euros projecta molta més ombra que no pas llum), la Copa Amèrica i el circuit urbà de Fòrmula 1 de València (sense comentaris) i....la joia de la corona: Terra Mítica (en concurs de creditors, amb un ERE acabat de presentar, un forat patrimonial espectacular i un prodigi d'encert en les previsions: un promig de 500.000 visitants contra unes previsions de 3 milions per any).

Doncs aquests senyors que s'han carregat el país inundant la costa del País Valencià d'actius escombreria, que han destrossat de forma molt irreversible el patrimoni de les generacions futures, que s'han carregat per art de màgia Bancaixa, la CAM i el Banc de València (així sí, ningú no és a la presó, però que a un ciutadà comú se li acudeixi deixar de pagar dues quotes de la hipoteca), que no han fet res per a potenciar el veritable teixit de pimes valencianes (no fa tants anys potent i diversificat), que tenen una Generalidad Valenciana de facto intervinguda, ja que els darrers crèdits que no han pogut pagar han estat directament pagats per l'ICO, que han, en definitiva, causat uns danys directes i indirectes estratosfèrics, que costarà anys i anys de reparar, si és que s'acaba aconseguint,  ara aquests senyors (em permetran l'eufemisme), volen tornar-hi amb un nou parc temàtic. I ningú no diu res i això és el més extraordinari de tot.

Això sí, si la cosa es materialitza, no costarà ni un cèntim d'euro als valencians. Perdoni'm que rigui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada