dimecres, 18 de gener del 2012

Una d'acudits...i vaques

No sóc gaire partidari de les cadenes d'acudits que van circulant per internet i que un dia comences a rebre per una via i al cap d'un parell més et torna a arribar per un altre contacte i així anar fent el cercle, fins l'extrem que de vegades, al cap de molt temps d'haver-ne rebut un, el tornes a rebre idèntic però en un altre idioma i procedent de no sé quina part de món. Aquestes cadenes cansen i avorreixen i en la majoria dels casos acabo ni tan sols obrint-los, però de vegades, de vegades, n'hi ha algun, sobre tot si et ve d'una font molt coneguda i/o amiga, que paga veritablement la pena.

I en aquest entorn de crisi sistèmica, retallades globals, insolidaritats institucionals i greuges territorials, he rebut un acudit que no té desperdici i que explica de forma extraordinària, senzilla i pre-clara alguns principis de finançament i territorialitat que estan tant a la boca de molta gent darrerament.

No he pugut resistir la temptació de reproduir-lo:

La economía española explicada con 2 vacas:

·         Economía Vasca: Tú tienes 2 vacas. Las ordeñas. Te tomas la leche que necesitas y envías la que te sobra a Madrid.

·         Economía Catalana: Tú tienes 2 vacas. Las ordeñas. Envías toda la leche a Madrid y ellos te devuelven la cantidad que creen conveniente (la cantidad la tienes que pactar cada tres o cuatro años).

·         Economía Valenciana: Tú tienes 2 vacas. Te vendes las vacas, recalificas el prado donde pacían y haces un bloque de apartamentos. Crees que con el dinero podrás comprar toda la leche que quieras, pero como los apartamentos no se venden ni a tiros, te traen la leche desde Madrid.

·         Economía Extremeña: Tú tienes 2 vacas... y crees que si no fuera por los catalanes podrías tener 3.

·         Economía Andaluza: Tú tienes 2 toros. Como los toros no se pueden ordeñar te esperes en el bar hasta que te envíen la leche desde Madrid.

·         Economía Gallega: Tú tienes 2 vacas, una es tu mujer y la otra está subvencionada por Bruselas.

·         Economía Madrileña: Para qué quieres tener vacas si a Madrid llega la mejor leche de España.

Genial amb majúscules! Es pot dir més fort però no més clar...i això que només és un acudit, sense que ningú no s'ofengui.

1 comentari: