dissabte, 14 de gener del 2012

Política econòmica i retallades (II)

Els 40.000 milions de dèficit que el Sr. Rajoy I, "el missing" ha detectat (i dic el "missing" perquè una entrevista amb l'agència EFE sense llum ni taquígrafs, i probablement amb les preguntes i les respostes pautades o pactades, no em sembla raonable per un president de govern que acaba de prendre el poder en una situació tan excepcional com la que ens ha tocat viure i a més a més ha esperat tants anys a l'oposició), són una excusa perfecta per a moltes coses. Excusa barata perquè un equip preparat per a governar havia de tenir un pla B. No pot ser que pretenguin vendre que la cosa està molt pitjor del que s'imaginaven, perquè a part de no creure's-ho ningú, els desprestiguia a ells mateixos. Però efectivament això els serveis per a molt. D'entrada per a rentar-se la cara davant els foros internacionals i imputar el dispendi incontrolat a les autonomies (fer anar el ventilador és fàcil i rendible, tot i que sigui demagògia pura). En segon lloc, i com a conseqüència del primer, per a aplicar el que ja s'ha batejat en termes periodístics amb el nom de LOAPA II.  I en tercer lloc, i a expenses d'anar "descobrint" la política econòmica del nou govern, una excusa perfecta per a batre un rècord d'incompliments i mentides que supera fins i tot les mentides del Sr. Rodríguez Zapatero, que ja és dir. I això en menys de dos mesos de govern. 

Perquè no hem nascut avui, i no ens podem creure (jo no m'ho crec i dubto que ningú amb dos dits de front i informació s'ho cregui) que l'equip dels "millors" del Sr. Rajoy no sabés que el dèficit o la projecció de tancament del mateix era la que era. Si no ho sabia és exclussivament perquè en el seu paper d'oposició no feien la feina, perquè les dades de comptabilitat nacional les havien de conèixer per força. I si ho sabien i fan veure que no, l'exercici de cinisme és tan gran, que no tornaran a guanyar unes eleccions en la seva vida.

Quina serà la propera? Està cantat, però cal que passin les eleccions andaluses. El PP vol el poder absolut a totes les comunitats importants, Andalusia inclosa. Després de les eleccions andaluses, comunicaran que s'haurà de pujar l'IVA 2 punts (del 18% al 20%), i si no, temps al temps. Aleshores l'excusa serà que som un dels països d'Europa amb els tipus mitjos més baixos (bla, bla, bla....) i que tard o d'hora hauríem d'harmonitzar (bla, bla, bla...). I continuarem amb la gasolina, que no para de pujar des de fa 4 mesos (l'octubre el gasoil estava a 1,29, avui l'he pagat a 1,38), i seguirem amb les urgències i la sanitat pública i el tiquet regulador, etc, etc.....El desmantellament de l'estat del benestar ha començat i ja és imparable (al menys en els propers 10 anys), com també ho és el desmantellament de l'estat autonòmic com el coneixem avui (la caverna de Madrit -concepte- i els seus opinadors només parlen del desgavell que suposa 17 estados, 17 reinos de taifas, i no sé quantes bajanades més...).

Ens esperen temps de clatallada i retallada (econòmica, deontològica i moral), que en part considero no només necessària, sino imprescindible (ser magnànim amb la caixa plena és molt fàcil i molt demagògic), però el que no val és dir mentides ni jugar amb la intel·ligència ni la dignitat dels votants-contribuents o contribuents-votants. De vegades un pensa que efectivament, l'abstenció és el que tocaria per pura dignitat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada