Des de ja fa anys, és una tradició consolidada que els darrers dies de l'any els mitjans de comunicació acostumein a fer balanç de l'any que s'acaba. Ho fan tots els mitjans tant premsa com televisió, però jo enguany en recomano un que s'ha fet viral per WhatsApp i que és el monòleg d'en Bruno Oro respecte l'any 2021. Si algun lector o lectora del meu blog no ha tingut encara l'ocasió de veure'l, si us plau, demaneu a algú que l'hagi rebut que us el passi. No hi pot haver un millor resum.
En el meu cas, espero demà tenir temps de poder fer el meu ja tradicional resum de l'any a "Reflexions de Taverna" tot i que penso que cal fer-ne un d'especial i monogràfic abans del resum generalista referit al tema estrella dels darrers temps: la pandèmia de Coronavirus.
Les xifres són esfereïdores. Ens hem acostumat a digerir l'estadística i hem acabat considerant les víctimes com a números. Segurament no hi ha massa més que es pugui fer, però no deixa de ser molt dur. Les dades parlen per sí soles.
Els prop de dos anys de pandèmia ens han deixat un llegat oficial de 5.418.524 morts, hi ha fonts que diuen que a aquest caldria sumar-li com a mínim un milió de morts més. És aviat dit, la xifra oficial respresenta, a efectes comparatius, el 71% de la població de Catalunya. O tots els ciutadans alemanys que van morir durant la Segona Guerra Mundial.
Hi ha hagut fins ahir, 283.130.000 casos de Coronavirus, equivalent al 64% de la població de la Unió Europea, la més afectada del Planeta juntament amb els Estats Units i el Brasil.
El país del món amb més víctimes continua essent els Estats Units, que encapçala el rànking de víctimes amb 820.000 persones, això representa 5 vegades més que els nord-americans morts durant cinc anys de guerra a la Segona Guerra Mundial.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada