dimecres, 16 de desembre del 2020

Cleveland Indians i el nou puritanisme estúpid

Escrivia en John Carlin a l'edició de diumenge 6 de desembre a La Vanguardia un article titulat "Els nous puritans anglesos" on posava un exemple esgarrifós d'aquesta nova -falsa- moral que sembla presidir una part del món, anomenat civilitzat, en particular, als països anglosaxons.

Explicava en Carlin la polèmica que es va desfermar a Anglaterra quan el jugador uruguaià del Manchester United, Edison Calvini, acabat d'exportar del Paris Saint Germain, i després de marcar dos gols i que molts seguidors i amics el felicitessin, va respondre per Instagram (gran cagada!) -al seu amic, que òbviament era negre- "Gracias, negrito". 

Immediatament va ser condenmnat. Les xarxes el van crucificar, va ser acusat de racista i els periodistes esportius van demanar a la federació anglesa una suspensió per tres partits. Va estar fins i tot a punt de veure's amb el contracte rescindit, cosa que només va evitar demanant disculpes públiques. Ha aparegut una nova casta, diu Carlin, de guardians de la moral que provenen sobre tot dels sectors més de l'esquerra. Correcció política revisionista i estúpida. Trenquem amb el passat. Cremem-ho tot.

Bé, ja va escriure Einstein que l'estupidesa humana, com l'Univers, és infinita. I jo hi afegeixo que involucionem amb passes fermes cap al nihilisme com a espècie. Això si no ens carreguem aquest pobre Planeta abans.

Em ve el cap aquest article arran de la polèmica que ja fa dies que dura però que aquesta setmana ha acabat d'esclatar en relació a l'equip de beisbol dels Cleveland Indians, resident, òbviament, a la ciutat de Cleveland, Ohio ("com no podria ser d'altra manera" afegiria amb vehemència la molt nostrada consellera de sanitat, la mai prou ben ponderada Alba Vergés).

Bé, la qüestió és que degut a les pressions de les organitzacions anti-racistes dels Estats Units, la franquícia ha hagut de prendre la decisió de canviar el nom del club, després de...105 anys d'història!! Podran aguantar-lo aquesta temporada perquè tot el merxandatge i uniformes estan ja retolats, però la propietat dels Indians ha comunicat el canvi de nom de forma irrevocable per la temporada 2021-2022.

En fer-se oficial la notícia, la directora executiva dels líders empresarials indígenes dels Estats Units, Praire Bighorn-Blount (que ja té pebrots el nom) ha afirmat a un mitjà esportiu americà que espera que baixin els suïcidis entre la comunitat nativa. Afegeix amb solemnitat, que la seva gent -en particular els més joves- es veuen humiliats quan els no nadius vesteixen vestits sagrats indis i fan servir noms i mascotes que fan referència a les tribus. Com abans, però al revés. Revisionisme nihilista i revanxista, sense cap sentit, ni lògica, ni coherència. Posats a revisar, hauríem de cremar el Planeta i tots els seus habitants. El que estigui lliure de pecat, que tiri la primera pedra.

Fins i tot en Donald Trump, amb qui no estic d'acord en res, ha escrit un Twitt que, sense que serveixi de precedent de res, comparteixo.

https://twitter.com/USRealityCheck/status/1338298502707892225?s=20

Cleveland Indians dropping controversial team name The Cleveland Indians are dropping their controversial nickname, according to a report. Following in the footsteps of the Washington Football Team, Cleveland will remove the “Indians” moniker man... twib.in/l/XBnGaKaLn64A #USRC

Només em queda afegir un corol·lari. No només ens hem begut l'enteniment, com a col·lectiu, amb tot això de la correcció política, sinó que ens hem passat de frenada, hem enterrat el sentit comú i ens hem tornat directament gilipolles, sense pal.liatius.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada