diumenge, 3 de maig del 2015

La sang dels homosexuals

Aquest divendres passat transcendia una notícia que m'ha deixat, valgi l'exageració, la sang glaçada. Jo em pensava que els pensaments retrògrads, cavernaris i del segle passat eren un "copyright", una exclusiva, vaja, de la nostra gran estimada "Pell de brau". A la nostrada Espanya, amb polítics de dretes cada vegada més reaccionaris i troglodítics, una tal notícia hagués estat quelcom que entrava fàcilment dins els càlculs de que és esperable.

Però no, aquest cop ha passat a Brussel·les, on el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha avalat la llei de donants de sang de França en virtut de la qual un homosexual mascle pot ser exclòs de donar sang de forma permanent si ha mantingut relacions íntimes amb un altre home.

Ostres Pepet! Quina gran manifestació d'incoherència. Aquesta Unió Europea és la mateixa que fa envasar l'oli en flascons d'un sol ús (que per cert, molts restaurants es passen pel folre), mentre que res no impedeix als mateixos restaurants servir pa tallat o aigua en garrafes o sal o pebre en pots rònyics i amb els forats dels saler o pebrer obturats.

O sigui, que uns savis molt savis, han decidit que si jo sóc homosexual, només pel fet de decidir mantenir relacions sexuals amb un altre home puc ser exclòs com a donant (i ho dic des de la perspectiva que sóc de veritat un donant de sang actiu des de fa moltíssims anys).

Home, puc entendre que la llista d'exclussions existents -al menys a Catalunya- es miri amb lupa, perquè és evident que si hom ha tingut una intervenció quirúrgica els 15 dies abans d'anar a donar posem pel cas, o ha viscut a Burkina Fasso o a viatjat a Sierra Leone, doncs aquest cop es quedi sense poder donar (i ja el tornarem a cridar d'aquí a sis mesos), però que pel fet de ser homosexual et puguin excloure conculca el més mínim entit comú, fins i tot per un tribunal reaccionari com tants i tants tenim per aquestes contrades.

O sigui, que si una dona manté conductes de risc, amb un homosexual, un heterosexual o un lleó marí no hi ha cap motiu d'exclussió, ara si hom és un mascle homosexual, doncs miri senyora, sí, què vol que li digui ? (és que no ens agraden els "maricons", sap?).

Francament, l'Europa aquesta que ens ha de fer cada cop més pròspers, més ètics i més racionals cada vegada em patina més.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada