divendres, 22 de maig del 2015

Campanya electoral: un anacronisme

He d'admetre que aquesta campanya de les eleccions municipals 2015 és la  que menys he seguit en tota la meva vida, tot i ser un animal molt política. De fet, m'interessen cada vegada més els fets que no pas les promeses. Mai m'ha deixat d'interessar la política ni l'acció de govern d'una institució pública, però molts polítics ho han deixat de fer.

Tan ha estat així que he fet quelcom que no havia fet mai: no he seguit ni un debat electoral, ni un. No he vist ni un anunci electoral a la televisió: he canviat de canal. No he escoltat cap anuncia de campanya a Catalunya Ràdio, m'he passat a RAC1, que com a privada no tenen la obligació de respectar aquesta barbaritat anacrònica de les  quotes de temps ni dels espais gratuïts de propaganda electoral.

És depriment sentir els periodistes de la Corporació catalana de ràdio i televisió cada vegada que hi ha eleccions amb el mantra que no hi están d'acord i amb la vaga de firmes.

Tot plegat, al món 4.0, amb comunicacions instantànies, amb "streaming, twitter, facebook, instagram". Em fa sentir vergonya aliena veure com la Colau titlla de màfia "els de la dreta", o dues monges mediàtiques fent campanya electoral, o en Trias o en Jorgito Fernández fent "campanya" i encaixades de mans a la Boqueria o al mercat del Ninot.

Impresentable el nivell. Intolerable la impostura. Lamentable el creuament d'amenaces, insults i improperis digne de barris baixos i no de suposats servidors del poble.

Inacceptable que es presentin llistes fantasmes -el cas de la candidata a l'alcaldia d'Argentona és extraordinari, impagable! Reprodueixo a continuación un enllaç per a poder veure l'entrevista que li van fer a Ràdio Argentona:   http://www.ara.cat/politica/Plataforma_per_Catalunya-Argentona-llista_0_1356464507.html-, que existeixi Plataforma X Catalunya, que hi hagi candidats de dretes que parlin de neteja i de "primer els de casa".

L'única bona noticia de tot plegat és que el malson de la campanya s'acaba avui.

I l'altra bona notícia és que malgrat tot hi ha canditates i candidats que tenen veritable vocació de servei públic i que malgrat que les campanyes "tradicionals": mitings, enganxades de cartells i pasquins i propanganda electoral no serveixin per res més que per malbaratar diner públic, hi ha altres maneres de fer política com a ciutadans, i de conèixer les propostes de gent seriosa que pensa de debò en el servei a la comunitat.

Només per això, aniré a votar diumenge. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada