diumenge, 18 de gener del 2015

Les pífies del metereòlegs

Després de sentir els diferents butlletins de notícies de casa nostre (tant a Can Basté -RAC1-, com a Ca la Terribas -Catalunya Ràdio, com a TVE Catalunya, com a la Ser, com a Can Cuní -8TV) semblava que aquest cap de setmana que ara s'acaba el cel cauria sobre els nostres caps i que no podríem sortir de casa de tant rigurosament baixes que serien les temperatures (a Can Basté la Mònica Usart parlava de diferències de temperatures de més de 10 graus en les mínimes...).

Cert és que si dilluns 12 de gener, el cataclisme metereològic del cap de setmana havia de ser de magnitud 7 a l'escala de Richter (si les baixes temperatures es mesuressin en aquesta escala), a mesura que passaven els dies la cosa s'anava refredant (en aquest cas es podria dir amb sorna "escalfant") i la baixada de temperatures i la neu, el vent del nord i el fred serien molt "notables".

I per fi ha arribat el cap de setmana. I voleu que us ho digui? No sé com haurà estat a la resta del territori perquè si habitualment el cap de setmana ni escolto la ràdio ni veig la tele, aquest que acaba ha estat encara pitjor perquè me l'he passat treballant, però el dissabte a primera hora em vaig abrigar fins les orelles per sortir a passejar amb la gossa, a primera hora del matí...Al cap de deu minuts de ser al carrer em vaig haver de treure el gorro, als quinze els guants i no vaig arribar a casa suat al cap d'una hora, però poc se'n va faltar. Al migdia a Girona feia senzillament calor, si hom es posava en una zona on toqués el sol. I tot i així en Tomàs Molina seguia insistint al telenotícies vespre de dissabte, que sí vaig veure...

Vaig pensar, "bé, tal vegada s'ha retardat un dia la famosa depresió i el canvi de temperatures el veurem el diumenge". I ha arribat avui, i també he sortit amb la gossa a primera hora del matí (més aviat que ahir) i, home, feia una mica de fred, però no més enllà de -3 graus, que no és res de l'altre barri. Al migdia no calien ni guants ni bufanda ni gorro (he fet un café en una terrassa al costat de l'estació de tren de Girona, a les taules de fora, i s'hi estava la mar de bé).

Total, ni fred, ni borrasca, ni canvi de temps ni punyetes. El canvi climàtic els deixarà a tots sense feina. Acabo pensant que tenen tantes ganes que nevi, que faci fred, que hi hagi canvis sobtats i que puguin explicar quelcom d'interessant que aposten per la part més agosarada i menys precisa de les prediccions metereològiques, i encara que no l'encertin al menys gaudeixen quan expliquen el que pot succeir...(ahir a en Molina li va faltar poc per l'orgasme, tot explicant els canvis que tindrem aquesta setmana que demà comencem). Al final segur que el lleó esdevindrà un gatet, com gairebé sempre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada