diumenge, 6 d’abril del 2014

Barcelonisme i mans negres

És increïble que els editorials dels noticiaris tant de ràdio com de tele haguessin començat dijous de la setmana passada fent-se ressó de la noticia que la FIFA castiga el club amb prohibició de fitxatges per a tota la temporada vinent com a conseqüència de les irregularitats en el fitxatge de jugadors menors d'edat. Així de poderosa és la institució del Barça. Un símbol del país per a molta gent, agradi o no agradi als pericos (i jo no sóc particularment barcelonista).

Tot això del Barça em cansa profundament, i la veritat és que em costa d'entendre. Que el Barça és una institució que per posició, títols, representativitat i essència desperta molta enveja és de calaix. Que hi ha col·lectius que si tenen la més petita oportunitat li faran la vida imposible al Club, també. Però a partir d'aquí trobo a faltar (en aquest sentit li dóno la raó al meu amic Pere Perpinyà, un gran barcelonista i soci del Barça des que portava bolquers) una mica d'autocrítica. Les rodes de prensa que més han transcendit mediàticament (dimissió de Rosell i la posterior a la sanció de la FIFA) van ser senzillament patètiques. Ni una ombra d'humilitat, ni de reconeixement d'errors. Només la teoria de la conspiració i poca cosa més. Penós. No sóc ni seré mai soci del Barça, però si ahir hagués pogut anar a votar, hagués dit no sense pensar-m´ho. 

El victimisme que presideix el Barça des que la Junta de Rosell va arribar a la Presidència del Club fa més aviat vergonya (i una mica d'angúnia). Si aquests tipus mediocres i incapaços de gestionar adequadament una institució com aquesta són els que han de construir el nou estadi i el nou palau blaugrana amb una estimació de 600 milions d'Euros de pressupost (ai, ai, ai....!!!), van arreglats els barcelonistes!!!!

Em costa de creure que el cas Neymar s'hagui gestionat tan malament com es va fer. Les actuacions posteriors, que van acabar amb l'ingrés a l'AEAT de 13 milions d'Euros un dia després que esclatés la polèmica, dóna una certa idea de la poca seguretat que tenen els dirigents del Barça de les seves actuacions. Amb quins assessors treballen aquesta gent...amb "Pepe Gotera i Otilio"? I pel que fa a l'afer FIFA, hi ha tants despropòsits -atenció que els de la FIFA tampoc ho han fet gens bé, però són el regulador- que enumerar-los cansa. No s'han fet bé les coses. Gens bé. Després hom pot opinar que la sanció és desproporcionada. Totalment d'acord. I justament per això, quan es presenti recurs al TAS, si cal, que ni tan sols penso que calgui arribar tan lluny, la sanció serà anulada cautelarment i el Barça podrà fitxar.

Però això no treu que caldria una reflexió profunda sobre protocols i procediments, i fer un plantejament per esmenar algunes coses i fer-les diferents a partir d'ara  (el Director General del Barça encara no ha dimitit? Ui, no! que en aquest país no dimiteix ningú).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada