dimarts, 29 d’abril del 2014

Cretinisme

Els humans ens comportem de vegades com a veritables cretins. No sé que ho fa, però això va a més. Fa alguns anys el grandíssim Quim Monzó va fer una sèrie d'articles sobre els Premis Darwin que avui una lectura de premsa en diagonal m'ha recordat.

Els Premis Darwin són uns guardons que es concedeixen anualment als Estats Units i reconeixen amb un premi la persona que cada any mor al país de forma més estúpida sense descendència (www.darwinawards.com/darwin/).

Com sigui que Darwin va ser el primer científic en promulgar la teoria de l'evolució de les espècies, i la conseqüent selecció natural dels especímens més preparats i més forts, és lògic que el premi Darwin s'atorgui a persones estúpides que moren sense descendència (literalment la definició del lloc web és divertidíssima: "Named in honor of Charles Darwin, the father of evolution, the Darwin Awards commemorate those who improve our gene pool by removing themselves from it"). Recomano una incursió a la pàgina web ja que és molt divertida.

Hi ha des del cas d'un home que va voler treure una beguda d'una màquina i com que aquesta es va empassar la moneda l'home li va començar a clavar cosses fins que l'aparell es va desestabilitzar, li va caure a sobre i el va matar. Un altre dels nominats va agafar una butaca, i li va lligar tot de globus omplerts amb heli. L'home si va asseure amb una escopeta i va començar a volar. Conforme el giny anava guanyant alçada l'home va començar a disparar els globus pensant mantenir l'alçada controlada. La caiguda, mortal, va ser de més de 100 metres.

Avui he llegit que una noia, també nord americana, de Carolina del Nord, de 32 anys, va morir fa pocs dies en patir (literal): "un accident de trànsit a Carolina del Nord, als Estats Units, després de penjar al Facebook un 'selfie' [autofoto] que s'acabava de fer amb el seu dispositiu mòbil mentre conduïa". L'autòpsia ha revelat que no anava ni beguda, ni drogada ni conduïa depressa. Senzillament es va distreure, va travessar la mediana i es va estavellar contra un camió. 

Sense dubte, una candidata que té molts números per ser la guanyadora dels Darwin Awards 2014.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada