dilluns, 2 de juliol del 2012

Comportaments irresponsables

El president del govern espanyol torna a fer gal·la de la seva gran talla personal i política. Ahir al vespre va decidir que ell havia d'estar al costat de "La Roja", donant suport a les tropes futbolístiques espanyoles, talment com si es tractés de l"'Armada Invencible", davant les meravelles demostrades pels futbolistes italians (ahir, per cert, desapareguts del terreny de joc).

El fet interessant d'en Mariano I. el Breve és que genera tantes notícies, que els periodistes poden estar tranquils pel seu lloc de treball. Malhauradament, gairebé tot el que genera és tan patètic con ho feia el senyor Rodríguez Zapatero I, el Mentides.

Però ahir el patetisme no ve provocat per les manifestacions públiques, o les seves desaparicions extraordinàries després d'una roda de premsa. El fet lamentable és que aquest personatge era a Kiev, quan gairebé 50.000 hectàrees de bosc meditarrani eren literalment calcinades per un foc devastador a les serres valencianes. Algú podria dir que no podia fer res al País Valencià, i que per tant per això no va anar-hi. Algú altre podria replicar, però, que a Kiev tampoc no hi pintava res. La Roja hagués guanyat als italians amb en Rajoy o sense, ahir estaven inspirats de debò.

Per tant, posats a triar, té molt més sentit expressar solidaritat amb la gent que ho està passant malament, la que córre el risc de perdre-ho tot, que no pas anar a veure com guanyen una colla de jugadors de futbol ben pagats que tenen la vida més que solucionada.

La tria és desafortunada: anar a Kiev a gaudir d'un espectacle futbolístic quan a València part del país està en flames, diu molt poc a favor de la natura del personatge, o més aviat en diu molt: el seu sentit de la responsabilitat i solidaritat és tan gran com el seu coneixement de la llengua anglesa.

Ja va fer el mateix quan era ministre i aleshores va esclatar el cas del Prestige i el malhauradament famós "chapapote": el senyor Rajoy ho va titllar de "unos hilillos como plastilina que salen del casco del barco". Llàstima de no poder escoltar el testimoniatge dels milers de peixos i aus mortes.

El pitjor de tot però és que avui ha volat directament a Sevilla, on hi havia congrés del PP, i on s'ha afanyat a continuar demanant austeritat a les Comunitats Autònomes. Una austeritat que mal aplicada, pot provocar que es donin una condicions extraordinàries perquè se'ns cremi el país.


1 comentari:

  1. Aquest acabarà com el seu amic Berlusconi, donem-li temps o haurà de marxar perquè els amics de la "Espe" el llençaran als lleons.

    ResponElimina