dimarts, 31 de juliol del 2012

Televisions Autonòmiques i d'altres frivolités

Ha transcendit aquest matí que la Televisió Pública de Múrcia (350 empleats i un dèficit com el de totes les televisions autonòmiques) podria tenir les hores comptades. Ho va anunciar ahir aquest gran portaveu de la dreta prodigiosa que porta per nom PP, que es diu González Pons. Avui, després dels centenars de protestes que la notícia ha provocat, ha hagut de fer una rectificació provisional, però digui el que digui el Sr. Pons la decisió està cantada i per una vegada, per una vegada, penso que fan el que han de fer.

De la mateixa manera que no he entès el desmantellament total de Canal 9, ja que aquí sí que hi ha una clara funció de preservació de la llengua i cultura aragonesa oriental (també anomenada valenciana o catalana, a la intimitat), la televisió de Múrcia, com la de Madrit, com la d'Andalusia, Astúries, Cantabria, Aragó i així fins a 13 de les 17 obeix a una simple deriva del "café para todos" que es va crear amb l'única (i molt cara) finalitat de contrarrestar l'autogovern català, i per tant han esdevingut pures armes polítiques generadores de dèficit públic i deute.

Fóra convenient que aquesta sigués una primera passa cap al desmantellament de les anomenades autonomies de via lenta, totalment articifials en la majoria dels casos i netes contributores al dèficit públic de l'Estat Espanyol. Algú podria explicar-me quin sentit té que Cantabria (autonomia uniprovincial) tingui govern autonòmic, govern provincial, diputació i delegació del govern central? El mateix és extensiu a Astúries, Ceuta, Melilla i La Rioja, i a la pràctica a les 13 autonomies artificials creades després de la Catalunya, Euskadi, Navarra i Galícia.

Potser així, i només potser, es podria acabar salvant l'encaix de Catalunya a dins Espanya, ja que per la via d'apujar els peatges estatals, les declaracions del senyor??? Cristóbal Montoro, o les declaracions de la senyora Alícia Sánchez Camacho, caminem de forma bastant irreversible cap a un trencament en el que hi ha moltes incògnites, però potser la més interessant serà la de conèixer el posicionament del senyor Durán i Lleida quan la via del pacte fiscal quedi definitivament tancada per la negativa de Madrit a ni tan sols escoltar-nos...Continuo pensant que la tardor-hivern serà un periode calent, amb independència de la temperatura exterior que tinguem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada