dissabte, 21 de juliol del 2012

PSC

Aquesta setmana s'ha pogut veure una vegada més la veritable cara del PSC.

S'omplen la boca de federalisme, llibertat de vot i d'altres mandangues que fins ara, fent un extraordinari exercici de confiança havia decidit tornar-me a creure. He de reconèixer que tinc un punt d'ingenuïtat, però volia veritablement creure en les contundents afirmacions del senyor Pere Navarro quan deia que no els calia un grup separat a Madrit (concepte) perquè si calia i quan calia, especialment quan es tractava de defensar els interessos de Catalunya, el sentit del seu vot podia ser perfectament diferent del del PSOE.

Resulta que a instàncies d'una moció d'una diputada del PSOE aragonès, el Parlament espanyol ha votat aquesta setmana una resolució que té com a finalitat solicitar a la Unió Europea que es prioritzi el corredor central (el túnel de Canfranch que, gràcies a Déu i que ens mana Europa mai no veurà la llum), versus el corredor mediterrani.

Sembla increïble però és veritat. Els polítics espanyols s'entesten en anar en contra del sentit comú i del que Europa ha confirmat de forma oficial com a mínim en dues ocasions, i totes dues recents. Probablement la qüestió catalana hi pugui tenir a veure (tan de bo fóra així perquè voldria dir que per una vegada se'ns comencen a prendre seriosament), però més aviat m'inclino a pensar que és pura i simple tossuderia castellana, combinada amb aquell deix de xuleria tan hispànica.

La qüestió és que aquesta setmana s'ha portar la moció al Parlament i que s'ha votat. Òbviament, i com no podia ser altrament, els diputats del PSC (en són 20 si no vaig errat) van votar conjuntament amb els seus germans del PSOE i amb els seus germans del PP, en qüestions de veritable orgull patri no hi ha fisures, "todos a una como Fuenteovejuna", que deia un altre que ens estimava molt als catalans.Tots a favor del corredor central, sí senyor.

El pitjor d'aquest cas de vergonya és que després ho han vogut arreglar (via twiter, no sigui que algú quedés vermell si convoqués una roda de premsa) tot afirmant que s'ha tractat d'un lamentable error de vot. A aquestes alcedes de la pel·lícula, puc afirmar amb rotunditat que no tornaré a votar PSC mentre els actuals dirigents hi continuin enrocats. Han perdut la mínima espurna de credibilitat que encara conservaven.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada