diumenge, 14 de febrer del 2021

Participació electoral a les Autonòmiques del 14-F

Ja he escrit en aquest blog que fa molts dies vaig votar per correu, i que em sembla que, vist que, malgrat tots els malgrats va funcionar raonablement bé, hauria d'haver estat obligatori a tots els electors de risc i segurament as majors de vuitanta anys. És a dir, s'hauria d'haver articutat un mecanisme de participació que donés l'oportunitat a tots els majors de 80 anys, en residències, a casa seva, malalts de la covid o no, de poder votar per correu.

No s'ha fet perquè tot i no ser un país del tot de pandereta, cada vegada ho som més, tan pel dèfits de finaçament: 40 milions d'euros diaris, com per la polatirització estúpida i creixent entre bons Catalans (els que no poden mirar a la cara els del "155") i mals Catalans (els que consideren que l'independentisme porta la ruïna moral de Catalunya). L'epítet de bons i mals catalans, òbviament, es pot llegir al revés. Els "constitucionalistes" creuen que ells són els bons Catalans, i els inpedendentistes exactament el contrari.

En fi, crec i m'agradaria equivocar-me, però crec que, com en el dia de la marmota de la mítica pel·licula protagonitzada per Bill Murray i Andy McDowell "Atrapat en el temps", estem en un cercle viciós en el que no passarà res de significatiu.

No hi ha dubte que PSC (amb una gran captació de vots dels Ciudadanos, sense Arrimadas i Roldán), serà un dels triomfadors de la nit, i que els altres dos grans aglutinadors del vot seran ERC i JPC. Queden com a elements de sorpresa quants vots treurà el partit del negre racista (una fantàstica metàfora d'aquell simpàtic jovincell que diu, al debat electoral de TV3 que si guanya, una de les primeres coses que farà serà tancar TVE3) i el PDCAT d'els que s´ho pensen, esperonats per la intervenció en campanya d'ex-pesos pesats de Convergència com Andreu Mascolell i Artur Mas.

Amb tot, el que crec que succeirà, a diferència de tots els pronòstics, és que la participació serà molt superior a la que vaticinen els taumaturgs dels mals auguris. Res a veure amb l'abstenció de les presidencials de Portugal de fa 15 dies. Per què ho penso?

Doncs perquè les dades epidemiològiques a Catalunya i arreu estan millorant de forma exponencial als darrers dies.

Perquè al capdevall, el Govern ha fet la feina i ha estat capaç de convèncer molta gent que votar és un acte segur.

Perquè el confinament comarcal impedeix anar-se'n a La Cerdanya o a la Costa Brava a esquiar o menjar oriços respectivament (malgrat una minoria molt minoritària de desgraciats que no compleixen les normes i als que posaria una sanció de 10.000 euros si jo fos conseller d'Interior) .

Perquè hi ha moltíssima gent que pensa que en aquestes eleccions ens hi juguem molt.

Conclusió. Si tot va com sembla que anirà

1- Hi haurà una major participació de la que tothom vaticina, una vegada s'hagi comptat el vot per correu.

2- El PSC creirerà de forma exponencial. VOX entrarà al Parlament (un veritable drama).

3- L'intependentisme no treurà el 51% dels vots.

4- Estarem abocats a repetir eleccions d'aquí a sis mesos perquè serà impossible formar govern (l'acord dels independentistes de no pactar amb el PSC és una de les estupideses més grans que he vist en política als darrers anys, però en fi, acabem tenint el que ens mereixem...).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada