diumenge, 28 de setembre del 2014

Implantologia dental i d'altres misteris

Ahir a la tarda passajant amb l'Anna per Girona, em va fer adonar d'un fenòmen interessant i curiós. Si als "happy eighties" van ser les oficines bancàries, que s'obrien com bolets a cada cantonada i semblava que els carrers d'Hispània tenien la densitat de sucursals bancàries i bars per kilòmetre lineal  més elevada del planeta Terra. Els bancs van decidir que posant més botigues, farien més hipoteques i vendrien més "bons escombreria". I així els va anar.

Fa alguns anys, menys que en el cas dels bancs, els restaurants xinesos i les botigues "tot a 1 €", hereves del "todo a cien" van substituir els bancs. En aquest cas també hi havia una explicació que es va saber després: centrifugadores de diner negre. Abans de saber-ho jo em preguntava com podía subsistir un "tot a 1 €" que hi havia prop de casa de 500 m2 al que entraven tres clients per dia i pel que devien pagar una fortuna de lloguer. Després es va entendre, i molts d'aquells establiments van acabar tancats (tot i que es sorprenent els que encara subsisteixen!).

En tot cas, ara són les clíniques dentals i els supermercats "convencionals". A Sant Antoni de Calonge, prop de la nostra àrea d'influència, han obert aquest estiu un "Mercadona" gegant (l'1 de Juliol) al que, un dilluns del mes de noviembre no hi aniran a comprar ni les rates, entre d'altres coses perquè a Sant Antoni el mes de noviembre no n'hi ha, de rates. Però és que a Palamós han obert un "Aldi" gegant, al costat d'un altre "Mercadona" que va obrir fa quatre dies, que s'afegeix a una oferta extraordinària d'establiments d'aquest tipus.

En el cas de Sant Antoni, o els que l'han pensat tenen molt clar que mantenir obert aquest establiment 5 mesos l'any és rendible, o ens hem begut col·lectivament l'enteniment. Perquè és més que evident, i no cal ser economista, que durant 6 o 7 mesos és simplement imposible que els números surtin.

I això de les clíniques dentals? De moment, pur misteri. Al Barri de la Devesa, on abans hi havia sucursals bancàries ara hi ha clíniques dentals. A sota casa n'hi han posat una, però és que en un radi de 150 metres n'hi ha 3! I a tot Girona se'n deuen haver obert 5 ó 6 als darrers mesos. Potser és que es tracta d'activitats amb una subvenció especial (ho dubto), però em pregunto seriosament com és possible que algú inverteixi molts diners en un negoci que abans de començar ja se sap que en menys de 6 mesos haurà de tancar. Simplement no hi ha tant mercat per aquest tipus de negoci. En fi, estic convençut que començarem a veure cartell de "es lloga" en molt poc temps.

I el misteri final, sense relació amb els anteriors...com és possible veure tants i tants cotxes amb adhesius de "AquaDiver" i "Waterworld"? Ja sé que quan s'hi va, conculcant els més bàsics principis de la propietat privada, els empleats d'aquests dos parcs aquàtics enganxen l'adhesiu al vidre del darrere del cotxe. El que és sorprenent és que molts propietaris de cotxes l'hi deixin! Algú ho entén? Jo francament no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada