dilluns, 20 de gener del 2014

Con la iglesia hemos topado

Va haver-hi un temps en que Espanya era anomenada pels allegats al règim "la reserva espiritual de Occidente". Eren els temps del "TOP" (Tribunal de Orden Público) que s'encarregava de vetllar per tal que no hi hagués ningú que tingués la mala idea de pensar de forma diferent al pensament oficial a l'Espanya Nacionalcatólica.

L'adveniment de la democràcia va portar associat l'acabament de la religiositat oficial de l'Estat, de manera que Espanya va passar -nominalment- d'estat catòlic a estat aconfessional. Això va ser així ja fa uns quants anys, però determinada jerarquia eclesiàstica continua actuant com si res no hagués passat.

Que en aquesta increíble etapa de involució accelerada que ens està tocant viure la jerarquia eclesiàstica treu pit, això ja ha quedat clar: "Matar vuelve a ser delito en Espanya", resava "La Razón" després de l'anunci de la reforma de la llei de l'avortament, però sembla que això no ha fet més que començar.

Veia avui a l'Ara les fotografíes de la manifestació antiavortista  d'ahir a Paris, encapçadala per banderes españoles i una pancarta que deia "Que Viva España", que va comptar amb la presència de espanyols del "establishment" de dreta. Tota una declaració d'intencions.

Però el que més m'ha cridat l'atenció han estat les declaracions de Fernando Sebastián, recentment nomenat Cardenal per part del Papa Francesc i que prendrà posessió del seu càrrec el mes de febrer.

En unes declaracions al Diario Sur de Màlaga, Sebastián declara literalment que l'homosexualitat és una "deficiència" que és possible "normalitzar" amb el tractament adequat. No em podia creure el que estava llegint.

L'home continua en la seva particular creuada llençant perles tals com: ""Dir que un homosexual té una deficiència no és una ofensa sinó un ajut, perquè molts casos d'homosexualitat es poden recuperar". O sigui, que els homosexuals són malalts i que cal "reeducar-los" per fer-los tornar al bon camí.

Això ho diu ni més ni menys que un Cardenal suposadament escollit per a ajudar el Papa Francesc a "modernitzar" l'Església. Com hagués dit Groucho Marx: "de victòria en victòria fins a la derrota final".
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada