dimecres, 22 de gener del 2014

Atacs anacrònics

Ahir al vespre, quan passaven uns minuts de les vuit del vespre, es van tallar les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià. El tancament ha vingut motivat per una denúncia d'un grup d'extrema dreta anomenat "Círculo Cívico Valenciano" hereu de la tradició blaverista més recalcitrant.

L'apagada ha estat motivada per un expedient sancionador del Ministeri d'Indústria a Acció Cultural del País Valencià, propietària dels equips repetidors que distribuïen el senyal de l'emissora al País Valencià que amenaçava -i segueix amenaçant- Acció Cultural amb una multa de fins a un milió d'euros per utilització "il·legal" de freqüències i equips radioelèctrics sense autorització. En ple Segle XXI!! Si no fós una trista veritat semblaria que és una broma del dia dels Innocents.

El Ministre Soria s'ha negat durant el dia d'avui a donar cap mena d'explicació. Això sí, fons del Ministeri ho desvinculen de cap mena de decisió política. I es queden tan amples. I això que el Ministre Soria i els seus col·laboradors més propers van anar a estudi a escoles catòliques on els van ensenyar que la mentida és pecat i que els mentiders van a l'infern.

La cosa és tan kafkiana que sobren les paraules. Com és possible que algú es pensi que a l'era de la comunicació global, en la que es pot veure Al-Jezira des de casa o fins i tot la televisió cubana, els valencians no puguin veure TV3 ni escoltar Catalunya Ràdio? Això no és una decisió política? I pretenen que algú s'ho cregui? Aquesta mediocritat em provoca una repulsió creixent que cada dia se'm fa més feixuga.

Algú es pensa que les ciutadanes ibèriques deixaran d'avortar per la nova llei de l'avortament? Al Segle XXI? No sé com és possible que la Caverna estigui tan mal assessorada. Sembla que el Govern espanyol s'entesta en crear-se enemics a cada cantonada. A València, on han dominat els darrers anys amb comodíssimes majories absolutes, el poble els està girant l'esquena. El ciutadà del carrer ha començat a veure la cara del monstre.

Doncs això. Tornen les més burdes i arbitràries actuacions de l'època del franquisme. La guerra contra tot allò que ressoni a Català és declarada i a mort. Mariano Rajoy ho deia en el seu "Pla" per Catalunya: aplicar la legalitat vigent. Aquesta és la gran visió que té la Castella colonial: miopia de curta volada.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada