diumenge, 10 de febrer del 2013

ILP

El dimarts vinent, 12 de febrer, al Parlament Espanyol succeiran alguns esdeveniments molt interessants que mostren una vegada més de la mediocritat i desídia dels nostres polítics, i com a afegitó de l'apreci que ens tenen als catalans allà a la Meseta. La tristesa com a Administrats i la impotència per com s'està desenvolupant tot plegat omplen veritablement de desànim.
 
Primer hi haurà una recepció del president del Banc Central Europeu,  a porta tancada...Curiosa manera d'entendre la democràcia. A la casa on ha de sonar la veu del poble, no hi haurà ni llum ni taquígrafs. És aquesta manera tan especial que tenen els banquers i en general la gent que són de dretes, molt de dretes, de tractar els temes que són d'interés general. A porta tancada.
 
Posteriorment hi haurà la votació d'una Iniciativa Legislativa Popular que ha recollit 1.400.000 signatures i que té a veure amb la possibilitat de legislar sobre la dació en pagament en el cas d'impagament d'hipoteques. Per cert, faig un incís per a expressar la meva admiració a l'Ada Colau pel seu coratge (atenció amb l'Ada, una persona que tracta de criminal al secretari del la patronal dels banquers podria acabar esdevinguent una nova "estrella" mediàtica), i que ja se'ns ha anunciat per part del PP, amb majoria absoluta, recordem-ho, que no tirarà endavant.
 
I finalment, la cirera del pastís, la votació de la Iniciativa Legislativa per declarar els toros bé d'interés cultural (600.000 firmes) i fer-ne una llei de rang estatal que permeti bypassar la llei catalana de prohibició del toreig vigent des de 2010. Home, el Parlament de Catalunya es va equivocar -al meu entendre- en legislar "contra" (tot i que la llei aquesta vegada també era conseqüència d'una ILP que va reunir a Catalunya més de 150.000 firmes) perquè de fet la "festa" dels toros, com en diuen els seus defensors, s'està morint sola a tot arreu (va en contra d'on bufa el vent), i en particular a Catalunya. A més a més, si es prohibien els toros, no tenia cap sentit que se salvessin els "correbous": o tots moros o tots cristians. No s'hi val en prohibir els toros com a "símbol" d'espanyolitat i amnistiar els "correbous" com a representació de la catalanitat.
 
Però això dels toros, no és altra cosa que la continuació de la creuada recentralitzadora que el PP s'ha posat com una de les seves principals missions de la legislatura, més, si cal que combatre la crisi, i si no fem una breu llista de què tenim sobre la taula:
- La llei Wert de recentralització del sistema educatiu.
- La regulació dels horaris comercials. 
- La llei d'unitat de mercat.
- La vigilància de l'acció exterior de les comunitats autònomes (en realitat només es fa per Catalunya).
- La centrifugació del dèficit de l'Estat cap a les autonomies.
- La deslleialtat del govern central en relació als objectius de dèficit.
-..............................................................................
 
Sobren les paraules.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada